Wat is een CBID en waar kan ik deze vinden?

Identificeer je laadpaal

Paul Rikumahu avatar
Geschreven door Paul Rikumahu
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Namen, afkortingen, codes, we moeten er maar een hoop onthouden! Daarom leggen wij van E-Flux by Road hier kort uit wat een CBID is en waar deze te vinden is.

De afkorting CBID staat voor Charge Box IDentifier en betreft de code waarmee een laadpaal is te identificeren. De code wordt meestal aangemaakt door de fabrikant of de distributeur van de laadpaal.

De CBID is te vinden in het LCD-scherm van de laadpaal. Als de laadpaal geen LCD-scherm heeft of als het LCD-scherm geen CBID code weergeeft dan staat deze op een sticker op de laadpaal. De CBID is het unieke nummer waarmee de lader online is gekomen op het eMobility Platform. Dit nummer staat vaak op het laadpunt weergegeven of is gelijk aan het serienummer. Tijdens het configureren op E-Flux by Road is dit nummer aangegeven als CBID.