De laadpaal uitlezen
Hoe kan ik de firmware van een laadpunt upgraden?

Omdat je altijd up-to-date wilt zijn

Deze week bijgewerkt

Stel je voor, er is een nieuwe firmware beschikbaar vanuit de fabrikant van jouw laadpunt, dan wil je deze natuurlijk kunnen gebruiken. De firmware van je laadpunt kan vervolgens ge-upgrade worden via het E-Flux by Road dashboard.

Klik op 'Overview' en check de huidige firmware versie. Bekijk samen met de fabrikant welke firmware je nu kunt uploaden op basis van het model en de huidige firmware versie. Om vervolgens de firmware te uploaden klik je op 'Diagnostics' en vervolgens op 'Upload Firmware'. Nu kun je een bestand selecteren vanaf je eigen PC.

Wil je de status weten?

Raadpleeg dan de sectie 'Commands'. Filter op "FirmwareStatusNotification" om de huidige status te checken.

Er zijn 6 soorten status notificaties:

• Downloading - de lader download de firmware

• Downloaded - de firmware is gedownload

• DownloadFailed - downloaden mislukt, neem contact op met de fabrikant of upgrade de firmware op locatie

• Installing - de firmware wordt geïnstalleerd

• Installed - de firmware is geïnstalleerd

• Installationfailed - de firmware kan niet geïnstalleerd worden, neem contact op met de fabrikant