Installateurs
Bied support aan je klanten
Hoe lees ik een laadpunt en of foutmeldingen uit?

Zodat problemen zo snel mogelijk opgelost kunnen worden

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het uitlezen van een laadpunt kan handig zijn wanneer jouw laadpunt niet juist functioneert. Je wil dan natuurlijk weten wat er aan de hand is. Hieronder is te lezen hoe of wat.

Volg de volgende stappen om een laadpunt en/of foutmelding uit te kunnen lezen:

1. Ga naar 'Commands';

2. Filter vervolgens op "StatusNotifications". Dit zijn meldingen van het laadpunt met informatie over de connector:

• Connector ID 0 = het laadpunt opzich

• Connector ID 1 = connector 1

• Connector ID 2 = connector 2

3. Deze status notificatie betreft de actuele status van het laadpunt. Bij een status 'Faulted' stuurt het laadpunt vaak additionele info mee in het veld 'Info'. Met de info uit het info veld kun je samen met je leverancier van het laadpunt bepalen wat de foutmelding betreft en welke acties je moet ondernemen. Raadpleeg eventueel de handleiding van de fabrikant.