Alles over EVSE IDs

Het unieke nummer van de laadpaal

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een EVSE ID is een uniek nummer dat wordt toegekend aan een laadpaal. Dit nummer wordt op het platform vermeld en dient ter identificatie voor roaming en kan gebruikt worden bij support. Het is noodzakelijk om een EVSE ID te plakken op laders op (semi)publieke locaties. Deze EVSE ID bevat een numerieke code en had vroeger ook een landcode, maar die is tegenwoordig niet meer nodig. Op basis van het land van de locatie delen wij het EVSE ID in de roaming met een landcode, maar dit is niet zichtbaar op de sticker.

De EVSE ID kan door de klant gebruikt worden tijdens de registratie om de laadpaal te registreren. Als de klant geen EVSE ID heeft kan de klant aangeven dat hij er geen heeft en wordt er automatisch eentje gegenereerd. Daarnaast kan de klant aangegeven dat hij er achteraf een wilt ontvangen. Deze bestellingen zijn dan terug te vinden in je bestellijst. Mocht je zelf een lader registreren dan kun je tijdens het aanpassen van de instellingen van de lader (Aanpassen van EVSE Controller) een EVSE ID genereren.

Genereren van nieuwe EVSE ID’s

EVSE IDs kunnen eenvoudig gegenereerd worden in het platform voor print doeleinden (sticker). Dit doe je als volgt:

1. Ga in het menu naar CPO / EVSE IDs;

2. Klik op 'Generate new batch’;

3. Selecteer het aantal EVSE ID’s dat je wilt genereren;

4. Ken een kenmerk toe aan je batch;

5. Maak de batch stickers aan;

6. In je overzicht kun je de batch nu selecteren om de batch te exporteren.

Note: Indien je EVSE ID’s met meerdere connectoren (1232334*C1 t/m
1232334*C16) wilt genereren kan je dit aangeven tijdens het proces. Dit kan je
gebruiken voor laadsystemen met één OCPP ID en meerdere connectoren, vaak
handig bij laadpaalfabrikanten die gebruik maken van Client en Server
systemen.

Verzenden van EVSE ID
EVSE ID’s kun je vooraf versturen naar klanten of achteraf als zij dit hebben aangegeven tijdens het registratie proces. Hiervoor volg je deze stappen:

1. Ga in het menu naar CPO / EVSE IDs;

2. Selecteer ‘Assignment requests’;

3. Nu zie je de lijst met EVSE ID’s die je kunt versturen.