Hoe koppel ik een laadpaal aan een klant?

Zodat je weet wie waar bij hoort

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Een laadpaal maakt contact met het platform via een internetverbinding en een specifieke URL. Als een laadpaal geïnstalleerd is en onder stroom staat kun je deze vinden onder ‘Charging Stations’ in het menu.

De status wordt als volgt weergegeven:

• Setup progress = de laadpaal is aangemeld in het platform maar moet nog geconfigureerd worden via Autowizard.

• Activation pending = Autowizard is voltooid en de laadpaal kan worden geactiveerd door de klant (zie FAQ Hoe registreert mijn klant een laadpaal?)

• Setup completed = laadpaal is geregistreerd door de klant

Nadat het account, de gebruiker en de locatie zijn aangemaakt kun je ook handmatig een laadpaal instellen met deze gegevens. Klik op het pen icoontje om te bewerken en selecteer vervolgens:

• Billing plan (abonnement)

• Account

• Field Service Account

• Location

1. Selecteer de juiste roaming instellingen. Kies hier voor "Allow charging from other networks" waarbij andere laadpassen kunnen laden en er automatische verrekening plaats vindt of ga voor "Allow any card to charge here for free", waarbij elke RFID pas gratis een laadsessie kan starten en er dus geen verrekening plaats vindt;

2. Vul de eventuele tarieven in (dit is excl. btw);

3. Wijs eventueel een toegangsgroep toe;

4. Laat de OCPP Authorization Method op "None" staan.