Wat als ik mijn laadpaal opnieuw moet registreren?

Voor als je defecte laadpaal vervangen of gerepareerd is

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Soms komt het voor dat een laadpaal gerepareerd of vervangen moet worden. Als er werkzaamheden worden uitgevoerd waarbij de verbinding tussen je laadpaal en het E-Flux by Road eMobility platform is verbroken, kan het nodig zijn om de laadpaal opnieuw te koppelen aan het platform.

Wanneer de laadpaal opnieuw moet worden toegevoegd aan het E-Flux by Road eMobility platform kun je het via dit formulier doorgeven. Een van onze E-Flux by Road support agents voegt de laadpaal vervolgens handmatig opnieuw toe aan het E-Flux by Road eMobility platform met behulp van een nieuw EVSE ID nummer. Een EVSE ID nummer is een identificatiecode voor de laadpaal bestaande uit 7 getallen. Je kunt aangeven of jouw installateur je al heeft voorzien van een sticker met een nieuw EVSE ID nummer, of dat je van ons nog een nieuwe sticker moet ontvangen. Vergeet in ieder geval deze sticker met QR-code niet op de laadpaal te plakken.

Met behulp van het nieuwe EVSE ID nummer koppelen wij het laadstation aan het E-Flux by Road eMobility platform. Het enige dat jij vervolgens nog hoeft te doen is controleren of de laadpaal instellingen nog naar wens zijn. Controleer hierbij in ieder geval de prijsinstelling, de ingestelde toegangsgroepen en de reset-functie in het platform, om zeker te zijn dat alles werkt naar behoren. Je wilt immers niet het risico lopen dat het laadstation niet gebruikt kan worden of dat je ingestelde prijsinstelling niet meer werkt!