Configureer de laadpaal
Hoe kan ik zelf controleren of een lader online is en deze klaar zetten voor registratie voor mijn klant?
Hoe kan ik zelf controleren of een lader online is en deze klaar zetten voor registratie voor mijn klant?

Neem je klant zo veel mogelijk uit handen

Gina ter Heide avatar
Geschreven door Gina ter Heide
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Het controleren of een laadpaal online is en deze klaarzetten voor registratie voor jouw klant wordt nog eenvoudiger voor installateurs met het handige onderhoud dashboard van E-Flux by Road.

Volg de volgende stappen:

1. Log in op je account via Mijn E-Flux by Road;

2. Ga naar '+nieuwe laadpaal toevoegen' en zorg dat de laadpaal onder stroom staat;

3. Vul het serienummer of OCPP ID in om de laadpaal op te halen;

4. Klik op 'fix all'. Het platform gaat nu alle settings automatisch goed zetten;

5. Selecteer de juiste sockets.

Let hierbij op: Socket 1 is altijd de linker socket, Socket 2 is de socket daarnaast. Als er een derde socket is, dan is dit de meest rechter socket.

6. Bij AC Sockets vul je altijd 230 volt in en afhankelijk van het maximale amperage van de laadpaal geef je het amperage op. Bij DC Sockets vul je het voltage en amperage afhankelijk van de volgende werkwijze. Met deze handige tool kan je het aantal kWh naar Ampère berekenen*. Vul hier het maximale vermogen in kWh in. Vul daarnaast het maximale Voltage van de DC lader in (bijvoorbeeld 800 of 400 volt). De tool geeft aan hoeveel ampere je moet invullen.

*Let op: Gebruik de tool alleen om bij DC laders het juiste voltage en amperage in te vullen. Weet je niet wat het voltage is? Vraag dit op bij de installateur / fabrikant. Kom je er echt niet uit. Vul dan 400 in. Deze tool is niet door E-Flux gemaakt, wij kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden.

7. Kies 'Bevestigen'. De laadpaal wordt toegevoegd aan jouw Maintenance Dashboard en de klant kan de lader registreren.