Wat te doen bij een storing bij een laadpaal?

Voor als je laadpaal niet werkt zoals je wilt

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Ben je van plan je auto op te laden, maar geeft de laadpaal met E-Flux by Road sticker een storing aan? Geen probleem! We nemen een aantal stappen door om de storing te verhelpen, zodat je weer snel de weg op kunt.

Is de laadpaal niet in jouw bezit?

Op de laadpaal bevindt zich een sticker met het E-Flux by Road logo, hierop is een QR-code te vinden. Als je deze QR-code scant kom je terecht op onze website. Hier is een telefoonnummer te vinden dat je kunt bellen. Mijn collega’s helpen je graag verder om de laadpaal storing zo snel mogelijk te kunnen verhelpen.

Is de laadpaal wel in jouw bezit?

Dan kun je de volgende stappen doornemen:

Stap 1: Klik op de volgende link: https://dashboard.e-flux.io/ en log in met je E-Flux by Road account in Mijn E-Flux. Vervolgens zie je helemaal aan de linkerkant ‘Mijn Locaties’ staan, klik hierop. Selecteer vervolgens de locatie van de laadpaal waar de storing actief is. Dan zie je rechtsboven in het scherm de knop ‘Acties’, hier klik je vervolgens op. Nu kun je op ‘Reset’ klikken. Wacht vijf minuten totdat je laadpaal volledig is gereset. Heeft dit niet gewerkt? Geen zorgen! Dan gaan we verder naar stap 2 om de storing op te lossen.

Stap 2: Nu gaan we de laadpaal spanningsvrij maken. Hiervoor moet je even naar je meterkast lopen. De laadpaal spanningsvrij maken ga je doen door de aardlekschakelaar die bij de laadpaal hoort uit te schakelen en de groep(en) die bij de laadpaal horen ook uit te schakelen. Na vijf minuten kun je zowel de de groep(en) als daarna de aardlekschakelaar weer aanzetten.

Stap 3: Is de storing nog niet opgelost? Bel dan de installateur die jouw laadpaal geplaatst heeft. De installateur heeft namelijk de mogelijkheid om in het maintenance dashboard te komen en heeft daarmee toegang tot meer informatie.

Hopelijk is de storing van je laadpaal opgelost en kun je zorgeloos verder!