Wat is eichrecht?

Ontdek wat Eichrecht inhoudt en kom erachter welke verschillende standaarden onze platform ondersteunen.

Kirsten van den Brink avatar
Geschreven door Kirsten van den Brink
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Eichrecht maakt de cryptografische ondertekening van gegevens mogelijk om informatie van energiemeters te authenticeren. Ons platform ondersteunt verschillende Eichrecht-standaarden zoals OCMF (ABB, Alpitronic), Alfen en EDL (ABB). Elke CDR aangemaakt met Eichrecht zal deze informatie weergeven in ons CPO dashboard en stelt gebruikers in staat om de cryptografische ondertekeningen te zien en te verifiëren met behulp van de vertrouwde Eichrecht software.