Handleiding voor Zaptec

In deze handleiding laten we jou zien hoe je gemakkelijk en snel een Zaptec laadpaal installeert. Zie hieronder alles wat je nodig hebt.

S
Geschreven door Sjoerd Kortekaas
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Handleiding Zaptec

Inhoud configuratiepakket

• EVSE ID

• Online handleiding Zaptec

• Envelop met de QR-code voor de eindklant

Benodigdheden installateur

• Laptop, tablet of smartphone met internetverbinding.

• EVSE ID

• Online handleiding Zaptec

Volg de stappen

1. Ga naar de Zaptec portal: https://portal.zaptec.com/

2. Login met jouw gegevens (zelfde gegevens als de Zaptec app.)

3. Ga naar installaties:

4. Selecteer jouw installatie

5. Klik op instellingen en kies het tabblad Aanmelding

6. Kies OCPP-J 1.6 aanmelding

7. Voor het koppelen van een installatie met meerdere laders: ws://ocpp.e-flux.nl/1.6/e-flux/{deviceId} Voor het koppelen van een enkele lader: ws://ocpp.e-flux.nl/1.6/e-flux/{deviceId} -> {deviceId} wijzigen voor het serienummer

Dit is de juiste manier voor de installaties en enkele laders.

8. Er is geen wachtwoord nodig voor het instellen van E-Flux

9. Voer een reset uit

10. Ben je de installateur van het laadstation? Ga verder met stap 2 op de flyer.

Ben je de eigenaar van het laadstation? Bel Road op nadat de reset is voldaan om te controleren of de lader bij E-Flux online is gekomen. +31 (0)85 0185243

Alleen voor de eigenaar van de laadpaal

11. Registreer je laadpaal door het scannen van de QR-code op de envelop ‘Ready to Charge’ of ga naar https://www.e-flux.io/signup

De laadpaal is nu gekoppeld aan het E-Flux platform!