Handleiding voor Webasto

In deze handleiding laten we jou zien hoe je gemakkelijk en snel een Webasto laadpaal installeert. Zie hieronder alles wat je nodig hebt.

S
Geschreven door Sjoerd Kortekaas
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Handleiding Webasto Live

Inhoud configuratiepakket

• EVSE ID

• Simkaart (optioneel)

• Online handleiding Webasto Live

• Envelop met de QR-code voor de eindklant

Benodigdheden installateur

• Laptop, tablet of smartphone met internetverbinding

• Online Handleiding Webasto live.

• Simkaart

• EVSE ID

Let op voordat je begint

• Plaats de simkaart in de lader. Volg hiervoor de handleiding van Webasto. Voor verdere uitleg kan je de FAQ op de website van Webasto volgen www.webasto-charging.com.

• De inloggegevens voor de Webasto Live vind je op de sticker van de Webasto. Zie afbeelding hiernaast

Om de instellingen van jouw Webasto lader aan te passen maak je verbinding met de hotspot van de laadpaal. Dit is een soort wifi netwerk. Om dit te doen adviseren wij om gebruik te maken van een Windows laptop. Wanneer het niet lukt om een verbinding te maken, kan onze helpdesk u helpen (werkdagen tussen 8:30 en 17:00).

Volg de stappen

Stap 1: Maak verbinding met de hotspot:

• Zorg ervoor de dat Webasto Live onder stroom staat en pak je laptop. Blijf in de buurt van de Webasto om een goede verbinding met de laadpaal te maken.

• Zoek bij wifinetwerken de hotspot die met het serienummer van de laadpaal overeenkomt. Webasto!Live #SERIENUMMER.

• Maak verbinding met de hotspot en voer de WLAN Key (WPA 2) in om verbinding te maken met de hotspot.

• Vervolgens open je jouw browser; typ in de adresbalk: "172.20.0.1" en klik op enter.

Stap 2: Stel de lader in op het E-Flux eMobility platform

• Ga naar het dashboard en vul je wachtwoord in. Het wachtwoord is het login password dat op de sticker staat.

• Klik in het dashboard op Network en stel de volgende waardes in:

• Acces point Name (APN): m2m.services

• APN Username: ‘Leeglaten’

• APN Password” ‘Leeglaten’

• Simcard PIN Number: ‘Leeglaten’

• Network selection mode: Auto Requested

• Network operator: ‘Leeglaten’

• Network operator name format: Alphanumeric Short

• Klik op Save

Stap 3: Ga naar Backend en vul het volgende in:

• Connection Type: GSM

• ChargeBoxID = EVSE ID --> zie sticker bijgeleverd in de envelop "Ready to charge". Dit nummer moet exact zo overgenomen worden als op de sticker staat, maar dan met streepjes zoals in dit voorbeeld: (NL-EFL-EV-XXXXXXX)

• OCPP Mode: OCPP - J 1.6

• Websockets JSON OCPP URL of backend: ws://ocpp.e-flux.nl/1.6/e-flux (deze link aub kopiëren).

• Websocket keep-alive interval: 60

• Restart transaction after power loss: On

• Backend connection timeout: 60

• SSL Strictness as Client: Normal SSL Auth

Stap 4: Vervolgens verschijnt je Wallbox in beeld -> druk op de Wallbox -> wacht tot er verbinding is gemaakt -> zodra er verbinding is gemaakt druk je op het tandwiel -> selecteer connectiviteit -> selecteer WIFI en koppel de lader aan een netwerk -> klik op opslaan.

Stap 5: Opslaan en opnieuw opstarten. Na de restart verlies je de verbinding met de hotspot, omdat de laadpaal opnieuw opstart.

Stap 6: Wacht 10 minuten en neem contact op met Road (+31 (0)20 76306 20) om te vragen of de laadpaal verbinding heeft gemaakt met ons platform. Geef hiervoor het EVSE ID op.

Stap 7: E-Flux keurt de lader goed. Registreer de laadpaal door de QR-code op de envelop ‘Ready to charge?’ te scannen of door naar www.e-flux.nl/instructies-account/ te gaan.

Afbeelding 1

De laadpaal is nu gekoppeld aan het E-Flux platform!