Handleiding voor Wallbox

In deze handleiding laten we jou zien hoe je gemakkelijk en snel een Wallbox laadpaal installeert. Zie hieronder alles wat je nodig hebt.

S
Geschreven door Sjoerd Kortekaas
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Handleiding Wallbox

Inhoud configuratiepakket

• EVSE ID

• Online handleiding Wallbox

• Envelop met de QR-code voor de eindklant

Benodigdheden installateur

• Wallbox verpakkingsdoos

• Mobiele telefoon met internet

• Mobiele telefoon met de Wallbox app.

Download app voor IOS of voor ANDROID

Afbeelding 1

Volg de stappen

Stap 1: Download de 'Wallbox' app in de appstore of google playstore. Open de app, zet je bluetooth aan en maak een account aan (klik op de link op de vorige pagina om de app te downloaden).

Stap 2: Verifieer je account d.m.v. de ontvangen e-mail van Wallbox en log in.

Let op! De e-mail kan in je spam belanden.

Stap 3: Zodra je afbeelding 1 ziet, begint het koppelen, druk op 'Ik heb al een oplader’.

Stap 4: Koppel de lader met de app door middel van de QR-code (deze is te vinden op de laadpaal) of koppel de lader door middel van ‘handmatig toevoegen’.

• Kies je voor de QR-code? Dan verschijnt het serienummer automatisch in beeld.

• Kies je voor handmatig toevoegen? Zoek dan het serienummer op, deze staat onder de QR-code.

Stap 5: Vul het serienummer en de UID-code in. De UID is te vinden op de doos van de Wallbox Copper SB.

Stap 6: Vervolgens verschijnt je Wallbox in beeld -> druk op de Wallbox -> wacht tot er verbinding is gemaakt -> zodra er verbinding is gemaakt druk je op het tandwiel -> selecteer connectiviteit -> selecteer WIFI en koppel de lader aan een netwerk -> klik op opslaan.

Stap 7: Stappen in de app. Ga naar OCPP. Ga naar URL-lijsten, selecteer E-Flux. Vul een OCPP ID (serienummer) in, geen wachtwoord. Opslaan.

Stap 9: Registreer de laadpaal door de QR-code te scannen op de envelop "Ready to charge?’ of door naar www.e-flux.nl/instructies-account/ te gaan.