Handleiding: Veton

Op deze pagina vind je de stappen om een Veton laadpaal te verbinden met het E-Flux by Road platform.

S
Geschreven door Sjoerd Kortekaas
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Configuratievereisten

• Configuratiepakket voor E-Flux by Road

• Bevat: EVSE-ID, configuratiehandleiding voor de installateur en registratiehandleiding voor de eigenaar van de laadpaal.

• Configuratie-apparaat: laptop

Volg de stappen:

Stap 1: Zorg ervoor dat de controller op het netwerk is aangesloten met een netwerkkabel en een router/switch aan de ene kant en de ETH0-poort van de oplaadcontroller aan de andere kant.

Stap 2: Schakel de stroomonderbreker/zekering in. Wacht ongeveer 5 minuten met het opstarten van de controller nadat je de stroomonderbreker/zekering hebt ingeschakeld.

Stap 3: Ga naar het IP-adres van de controller. Als er een DHCP-server in het netwerk aanwezig is, krijgt de controller automatisch een IP-adres en een hostnaam toegewezen. Je kunt de controller raadplegen via http://ev3000.local/. Als problemen zich op deze manier voordoen, ga dan rechtstreeks naar het IP-adres van de controller (zie hieronder).

Stap 4: Voer de volgende opdracht uit in Command Prompt (Windows) of Terminal (Mac) om een ping uit te voeren naar de hostnaam.

ping ev3000.local -4 (Windows)

ping ev3000.local (Mac)

In dit voorbeeld is het IP-adres 192.168.0.172. Ga naar http://192.168.0.172/ om de controller te bereiken.

Stap 4. Aanmelden

In de webinterface. Klik op het aangegeven pictogram om in te loggen. Voer de volgende informatie in het venster dat verschijnt.

Gebruikersnaam: fabrikant

Wachtwoord: fabrikant

Stap 5: Log in op de webinterface. Klik op het aangegeven icoon om in te loggen. Voer de volgende gegevens in op het scherm dat verschijnt:

• Gebruikersnaam: manufacturer

• Wachtwoord: manufacturer

Stap 6: Klik op Charging Park in het menu en klik vervolgens op Charging stations. Zoek hier naar het laadpunt. Klik daarna op de naam en ga naar Configuration.

Stap 7: Scroll naar beneden totdat je Release modus ziet. Selecteer BY OCPP uit de vervolgkeuzelijst. Als er meerdere laadpunten zijn aangesloten op dezelfde groep controllers moet je ook de controller selecteren waarmee de RFID-lezer is verbonden. Het OCPP-ID moet uniek zijn voor elk laadpunt. Het eerste laadpunt kan bijvoorbeeld "1" zijn, het tweede "2", enz. Klik nadat je klaar bent op Save changes.

Stap 8: Klik op Laadpark in het menu en klik vervolgens op OCPP. Klik hierna op Configuration.

Vul het serienummer van uw lader in het veld Chargestation Serialnumber in en voer het model van jouw lader in (Veton_ONE, Veton_TWO, Veton_WALL of Veton_WallPlus). Klik hierna op Save.

Stap 9: Klik op System control en kies dan voor Time. Zorg ervoor dat de tijd en datum correct zijn ingesteld. Als dat niet zo is, verander ze dan zodanig dat ze overeenkomen met de datum en tijd op je computer. Klik op Save als er wijzigingen zijn aangebracht. Als de tijd en datum niet correct zijn ingesteld, wordt je gevraagd om opnieuw in te loggen.

Stap 10: Klik in het menu op System control en daarna op Network. Zorg ervoor dat

het veld No Gateway niet aangevinkt is. Klik op Save als er wijzigingen zijn aangebracht.

Stap 11: Klik in het menu op System control en daarna op Status. Klik dan op Herstart System en wacht vijf minuten totdat de controller opnieuw is opgestart.

Als je de installateur van de laadpaal bent, ga naar stap 12. Als je de eigenaar van de laadpaal bent, ga naar stap 13.

Stap 12: Voer de volgende stappen uit om het station op het E-Flux by Road-platform te activeren:

1. Login op je Field Service-account of maak een Field Service-account aan via www.e-flux.io/installer-signup*.

2. Ga naar "Nieuwe laadpaal toevoegen" in het menu aan de linkerkant en voer het serienummer of de OCPP-ID van het station in.

3. Klik op "Configureer laadpaal".

4. Klik op “Upload configuratie” en daarna op Volgende.

5. Kies en definieer het type connector. Kies vervolgens "Connector configuratie opslaan".

6. De laadpaal is nu geactiveerd en klaar om geregistreerd te worden door de eigenaar!

*Een Field Service-account is alleen voor installateurs en wordt gebruikt als contactpunt voor technische tickets.

Stap 13: Voer de volgende stappen uit om het station op het E-Flux by Road-platform te registreren:

1. Vraag je installateur om Stap 12 uit te voeren om de configuratie af te ronden, of neem contact op met E-Flux by Road om de configuratie af te ronden.