Handleiding voor Vestel

In deze gids laten we u zien hoe u eenvoudig en snel een Vestel laadstation installeert. Bekijk hieronder alles wat u nodig heeft.

S
Geschreven door Sjoerd Kortekaas
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Gids Vestel

Volg de stappen:

1. Voorbereiding

U moet verbinding maken met de WiFi (hotspot), die wordt uitgezonden door uw oplaadpunt. Alle EVC04-modellen hebben een WiFi hotspot functie die standaard is ingeschakeld.

De gegevens voor de toegang tot het internetsignaal van uw laadpunt zijn standaard: WiFi naam of SSID: Serienummer van uw laadpaal Wachtwoord: Chargebox-ID

2. Open je browser naar 192.168.1.1

Nadat u verbinding hebt gemaakt met het "Wi-Fi Hotspot" netwerk, kunt u uw webbrowser vanaf een computer of mobiel apparaat openen. In het gedeelte URL voert u 192.168.1.1 in, het IP-adres van het laadstation.

3. Inloggen op de webinterface

Zodra u de URL invoert, komt u op de WebUI-inlogpagina. De inloggegevens zijn de volgende: Gebruikersnaam: admin Wachtwoord: admin

4. Ga naar "OCPP-instellingen" en schakel "OCPP-verbinding" in.

Eenmaal in de WebUI, ga naar "OCPP settings" en schakel de "OCPP connection" in. Daarna moet u de volgende gegevens invullen:

Centraal systeem adres: ws://ocpp.e-flux.nl/1.6/e-flux

Laadpunt ID: *uw laadpunt ID hier*

Hierna scrolt u naar beneden tot u het veld "AuthorizationKey" ziet. Voer daar acht keer de letter F in, zoals in het voorbeeld: FFFFFFFF

Druk tenslotte op "Opslaan". 5. Sluit uw laadpunt aan op het internet Nu is het tijd om uw laadpunt te verbinden met het internet. Navigeer hiervoor naar de sectie "Network interfaces" en selecteer "WLAN".

SSID: *de exacte naam van uw WiFi*

Password: *het wachtwoord van uw WiFi*

Nadat u de informatie hebt ingevuld, klikt u op "Opslaan".