Handleiding: Sungrow

Op deze pagina vind je de stappen om een Sungrow laadpaal te verbinden met het E-Flux by Road platform.

S
Geschreven door Sjoerd Kortekaas
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Configuratievereisten

• Configuratiepakket voor E-Flux by Road

• Bevat: Simkaart (optioneel), EVSE-ID, configuratiehandleiding voor de installateur en registratiehandleiding voor de eigenaar van de laadpaal.

Volg de stappen:

Stap 1: De laadpaal verbinden met het internet

Er zijn 3 manieren om een Sungrow-laadpaal te verbinden met het internet:

• Via de ethernetkabel, die ingeplugd is in de PJ45 "LAN"-socket.

• Via de simkaart die erin zit voordat je de laadpaal aanzet.

• Via een sterke en stabiele wifi-verbinding op de oplaadlocatie.

Tip: Hoe kun je controleren of je laadpaal verbonden is met het internet:

Stap 2: Naar de pagina Systeemcontrole van de laadpaal gaan

Wanneer de laadpaal voor de eerste keer wordt ingeschakeld, wordt het programma op het display van de laadpaal automatisch ingeschakeld. Start het programma om een systeemcontrole uit te voeren. Na 30 seconden wordt de startpagina geopend. Op de startpagina wordt de beschikbaarheid van de laadpaal weergegeven:

• Linkerbovenhoek: tijd, datum en ID.

• Rechterbovenhoek: netwerkstatus en taal.

Stap 3: Inloggen in de bedienings- en onderhoudsmodus

Druk 4 seconden op de tijd in de linkerbovenhoek totdat het pop-up verschijnt.

Vul de authenticatiecode 262924 in en druk op enter.

Stap 4. Configureer de netwerkverbinding

De Sungrow lader biedt 3 netwerkverbindingsmodi: WiFi-modus, Sim-modus en Ethernet-modus.

Simkaart:

• Plaats de simkaart wanneer de laadpaal uit staat.

• Klik op Lezen om de simkaartinformatie te bekijken (ICCID).

• Voer de APN-naam in: m2m.services

• Klik op Instellen om de instellingen op te slaan.

• Sluit het dialoogvenster.

Let op: Er is geen pincode nodig voor E-Flux by Road-simkaarten.

Wifi

• Klik op AssSSID en voer de SSID (de naam van het wifi-netwerk) en het wachtwoord in het pop-up dialoogvenster in.

• Klik op OK om de instellingen op te slaan.

Stap 5. Sluit de lader aan op de backend

1. Ga naar de operation and maintenance mode.

2. Klik op het keuzemenu Available websocket en selecteer E-flux.

3. Klik op Charger ID en vul het serienummer van de lader in.

3. Klik op Set om de instellingen op te slaan,

4. Start de lader opnieuw op

Als je de installateur van de laadpaal bent, ga naar stap 6. Als je de eigenaar van de laadpaal bent, ga naar stap 7.

Stap 6: Voer de volgende stappen uit om het station op het E-Flux by Road-platform te activeren:

1. Login op je Field Service-account of maak een Field Service-account aan via www.e-flux.io/installer-signup*.

2. Ga naar "Nieuwe laadpaal toevoegen" in het menu aan de linkerkant en voer het serienummer of de OCPP-ID van het station in.

3. Klik op "Configureer laadpaal".

4. Klik op “Upload configuratie” en daarna op Volgende.

5. Kies en definieer het type connector. Kies vervolgens "Connector configuratie opslaan".

6. De laadpaal is nu geactiveerd en klaar om geregistreerd te worden door de eigenaar!

*Een Field Service-account is alleen voor installateurs en wordt gebruikt als contactpunt voor technische tickets.

Stap 7: Voer de volgende stappen uit om het station op het E-Flux by Road-platform te registreren:

1. Vraag je installateur om Stap 6 uit te voeren om de configuratie af te ronden, of neem contact op met E-Flux by Road om de configuratie af te ronden.