Handleiding voor Smappee

In deze handleiding laten we jou zien hoe je gemakkelijk en snel een Smappee laadpaal installeert. Zie hieronder alles wat je nodig hebt.

S
Geschreven door Sjoerd Kortekaas
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Handleiding Smappee

Inhoud configuratiepakket

• EVSE ID

• Online handleiding Smappee EV Base/Wall

• Envelop met de QR-code voor de eindklant

Benodigdheden installateur

• Laptop met internetverbinding

• Online handleiding laadpunt Mennekes

• Mobiele telefoon met de Smappee Energy Monitor app.

Download app voor IOS of voor ANDROID

Volg de stappen

Stap 1: Log in met partneraccount die je van Smappee hebt ontvangen op https:/dashboard.smappee.net/login Geen partneraccount ontvangen? Maak dan een account aan via de ‘Smappee Energy Monitor’ app.

Deze is te downloaden voor IOS en ANDROID

Stap 2: Account aangemaakt? Log vervolgens in via je laptop: https:/dashboard.smappee.net/login (Niet via de mobiele app)

Stap 3: Klik op ‘+' Voeg board toe’ aan de linkerkant

Stap 4: Vul de instellingen van het nieuwe bord in zoals op Afbeelding 1

Stap 5: Je komt nu in het beheer scherm van jouw gekoppelde laadpaal.

Stap 6: Selecteer de laadpaal en scrol naar beneden tot dat je hetzelfde scherm ziet zoals afbeelding 2

Stap 7: Klik op pennetje aan de rechterkant van: ‘sessie activatie methode’.

Stap 8: Vul vervolgens ‘Swipe en laad’ – ‘Publiek laden’ – ‘Andere CSMS’ in en voeg deze link: ws://ocpp.e-flux.nl/1.6/e-flux in (Bekijk afbeelding 3). Je kunt hier ook meerdere instellingen aanzetten.

Stap 9: Neem contact op met Road (+31 (0)20 76306 20) om te vragen of de laadpaal verbinding heeft gemaakt met ons platform. Geef hiervoor het EVSE ID op of het serienummer.

Stap 10: E-Flux keurt de lader goed. Registreer de laadpaal door de QR-code op de envelop ‘’Ready to charge?’’ te scannen of door naar www.e-flux.nl/instructies-account/ te gaan.

Afbeelding 1

Afbeelding 2

Afbeelding 3