Handleiding: Dinitech/NRG Kick

Op deze pagina vind je de stappen om een Dinitech/NRG Kick laadpaal te verbinden met het E-Flux by Road platform.

S
Geschreven door Sjoerd Kortekaas
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Configuratievereisten

• Configuratiepakket voor E-Flux by Road

• Bevat: EVSE-ID, configuratiehandleiding voor de installateur en registratiehandleiding voor de eigenaar van de laadpaal.

• NRG Kick app

• Mobiele telefoon

Volg de stappen:

Stap 1: Maak een account aan in de NRG Kick app.

Stap 2: Nadat de gebruiker zijn Cloud Account heeft aangemaakt, voert hij de Charging Network instellingen in.

Stap 3: Kies Custom.

Stap 4: Voer de URL voor verbinding met E-Flux by Road in: ws://ocpp.e-flux.nl/1.6/e-flux

Stap 5: Voer het unieke serienummer van jouw NRGkick of een EVSE-ID (NL*EFL*EV*XXXXX) in als Chargepoint Identifier.

Stap 6: Voer de User Tag Identifier in. Dit is de UID-code van de oplaadkaart die wordt gebruikt om de oplaadkosten te dekken.

Let op: Je kunt contact opnemen met de aanbieder van je oplaadkaart om de UID-/RFID-code op te vragen. De UID-code zou er als volgt uit moeten zien: 04FF3XXXXX6580.

Als je de installateur van de laadpaal bent, ga naar stap 7. Als je de eigenaar van de laadpaal bent, ga naar stap 8.

Stap 7: Voer de volgende stappen uit om het station op het E-Flux by Road-platform te activeren:

1. Login op je Field Service-account of maak een Field Service-account aan via www.e-flux.io/installer-signup*.

2. Ga naar "Nieuwe laadpaal toevoegen" in het menu aan de linkerkant en voer het serienummer of de OCPP-ID van het station in.

3. Klik op "Configureer laadpaal".

4. Klik op “Upload configuratie” en daarna op Volgende.

5. Kies en definieer het type connector. Kies vervolgens "Connector configuratie opslaan".

6. De laadpaal is nu geactiveerd en klaar om geregistreerd te worden door de eigenaar!

*Een Field Service-account is alleen voor installateurs en wordt gebruikt als contactpunt voor technische tickets.

Stap 8: Voer de volgende stappen uit om het station op het E-Flux by Road-platform te registreren:

1. Vraag je installateur om Stap 7 uit te voeren om de configuratie af te ronden, of neem contact op met E-Flux by Road om de configuratie af te ronden.