Handleiding: Dinitech/NRG Kick

Op deze pagina vind je de stappen om een Dinitech/NRG Kick laadpaal te verbinden met het E-Flux by Road platform.

S
Geschreven door Sjoerd Kortekaas
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Configuratievereisten

• Configuratiepakket voor E-Flux by Road

• Bevat: EVSE-ID, configuratiehandleiding voor de installateur en registratiehandleiding voor de eigenaar van de laadpaal.

• NRG Kick app

• Mobiele telefoon

Volg de stappen:

Stap 1: Maak een account aan in de NRG Kick app.

Stap 2: Nadat de gebruiker zijn Cloud Account heeft aangemaakt, voert hij de Charging Network instellingen in.

Stap 3: Kies Custom.

Stap 4: Voer de URL voor verbinding met E-Flux by Road in: ws://ocpp.e-flux.nl/1.6/e-flux

Stap 5: Voer het unieke serienummer van jouw NRGkick of een EVSE-ID (NL*EFL*EV*XXXXX) in als Chargepoint Identifier.

Stap 6: Voer de User Tag Identifier in. Dit is de UID-code van de oplaadkaart die wordt gebruikt om de oplaadkosten te dekken.

Let op: Je kunt contact opnemen met de aanbieder van je oplaadkaart om de UID-/RFID-code op te vragen. De UID-code zou er als volgt uit moeten zien: 04FF3XXXXX6580.

Stap 7: Voer de volgende stappen uit om het station op het E-Flux by Road-platform te registreren:

1. Neem contact op met E-Flux by Road zodat wij de lader kunnen accepteren in het platform. Hierna kun je pas verder met de volgende stap.

2. Maak een E-Flux by Road-account op www.e-flux.io/signup. Wordt de NRG Kick gefaciliteerd door je werkgever? Controleer je e-mail voor de uitnodiging.

3. Volg de stappen om je locatie toe te voegen en jouw NRG Kick te registeren.

4. Plak de sticker met de QR-code op jouw NRG Kick. Zo is het gemakkelijker om het te identificeren wanneer je ondersteuning nodig hebt.

5. De NRG Kick is nu geregistreerd en klaar om gebruikt te worden!