Alle collectiesHandleidingen
Handleiding: Dinitech/NRG Kick

Op deze pagina vind je de stappen om een Dinitech/NRG Kick laadpaal te verbinden met het E-Flux by Road platform.

Sjoerd Kortekaas avatar
Geschreven door Sjoerd Kortekaas
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Configuratievereisten

• Configuratiepakket voor E-Flux by Road

• Bevat: EVSE-ID, configuratiehandleiding voor de installateur en registratiehandleiding voor de eigenaar van de laadpaal.

• NRG Kick app

• Mobiele telefoon

Volg de stappen:

Stap 1: Steek de NRGkick-kabel in een stopcontact om hem aan te zetten.

Stap 2: Download de NRGkick app in de App Store of de Google Play Store.

Stap 3: Verbind de NRGkick met uw app door Bluetooth op uw mobiele telefoon te activeren en de toegangscode van de kabel in te voeren. De toegangscode bestaat uit de laatste zeven cijfers van het serienummer, te vinden op de achterkant van uw NRGkick.

Stap 4: Maak een NRGkick Cloud account aan in de app om toegang te krijgen tot de instellingen van de kabel.

Stap 5: Ga naar het Extended menu en klik op Charging Network.

Stap 6: Selecteer Custom.

Stap 7: Vul de E-Flux by Road connectie URL in: ws://ocpp.e-flux.nl/1.6/e-flux

Stap 8: Vul het unieke serienummer van je NRGkick of een EVSE-ID (NL*EFL*EV*XXXXX) in als Chargepoint Identifier.

Stap 9: Vul de User Tag Identifier in. Dit is de UID-code van de laadpas die gebruikt zal worden om de laadkosten te verrekenen.

Opmerking: U kunt contact opnemen met Road om de UID / RFID-code van de laadpas op te vragen. De UID-code moet er als volgt uitzien: 04FF3XXXXX6580.

Stap 10: Activeer Configuration active en sla de instellingen op.

Als je de installateur van de laadpaal bent, ga naar stap 11. Als je de eigenaar van de laadpaal bent, ga naar stap 12.

Stap 11: Voer de volgende stappen uit om het station op het E-Flux by Road-platform te activeren:

1. Login op je Field Service-account of maak een Field Service-account aan via www.e-flux.io/installer-signup*.

2. Ga naar "Nieuwe laadpaal toevoegen" in het menu aan de linkerkant en voer het serienummer of de OCPP-ID van het station in.

3. Klik op "Configureer laadpaal".

4. Klik op “Upload configuratie” en daarna op Volgende.

5. Kies en definieer het type connector. Kies vervolgens "Connector configuratie opslaan".

6. De laadpaal is nu geactiveerd en klaar om geregistreerd te worden door de eigenaar!

*Een Field Service-account is alleen voor installateurs en wordt gebruikt als contactpunt voor technische tickets.

Stap 12: Voer de volgende stappen uit om het station op het E-Flux by Road-platform te registreren:

1. Vraag je installateur om Stap 11 uit te voeren om de configuratie af te ronden, of neem contact op met E-Flux by Road om de configuratie af te ronden.