Handleiding voor Mennekes

In deze handleiding laten we jou zien hoe je gemakkelijk en snel een Mennekes laadpaal installeert. Zie hieronder alles wat je nodig hebt.

S
Geschreven door Sjoerd Kortekaas
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Handleiding Mennekes

Inhoud configuratiepakket

• Simkaart

• EVSE ID

• Online handleiding Mennekes

• Envelop met de QR-code voor de eindklant

Benodigdheden installateur

• Kabel (Meegeleverd met laadstation)

• Laptop met USB aansluiting

• De envelop met de QR-code voor eindklant

• Online handleiding laadpunt Mennekes

Volg de stappen

Stap 1: Sluit de laptop aan op de lader via de bijgeleverde kabel en stel de laptop in met de volgende IP adres gegevens:

IPv4-adres:192.168.124.21

Subnetmask: 255.255.255.0

Standaard gateway: 192.168.124.1

Stap 2: Vul in de URL balk het volgende IP adres in: http://192.168.124.123/

Stap 3: Een venster zal verschijnen waar je kan inloggen. Login met de gebruikersnaam operator. Het wachtwoord vind je op je eigen bijgeleverde datablad.

Let op: elk socket heeft zijn eigen wachtwoord om in te loggen op de ECU

Stap 4: Klik op netwerk en vul de volgende gegevens in:

Access Point Name (APN) = m2m.services

Alle andere gegevens worden automatisch ingevuld en kan je laten staan.

Stap 5: Klik op opslaan

Stap 6: Klik op backend en vul de volgende gegevens in:

Type verbinding = GSM (indien verbinding via simkaart)

OCPP ChargeBoxIdentity = Vul hier het ChargePointID van jouw lader in. Heb je van ons een EVSE ID (NL*EFL*EV*1234567) ontvangen, vul dan dit nummer hier in.

OCPP Mode = OCPP-J 1.6

Websockets JSON OCPP URL van het backend = ws://ocpp.e-flux.nl/1.6/e-flux

Laat de rest van de instellingen zo staan.

Stap 7: Klik op opslaan en reset vervolgens de laadpaal

Stap 8: Bel E-Flux (+31 (0)20 76306 20) zodra de reset voltooid is om te controleren of de connectie met het eMobility platform is gemaakt.

(wacht enkele minuten voordat je belt).

Stap 9: Registreer de laadpaal door de QR-code te scannen op de envelop ‘Ready to charge?’ Of ga naar: https://www.e-flux.nl/instructies-account/

Afbeelding 1: Zo ziet het bijgeleverde datablad er uit