Handleiding: KEBA

In deze handleiding laten we jou zien hoe je gemakkelijk en snel een KEBA laadpaal installeert. Zie hieronder alles wat je nodig hebt.

Sjoerd Kortekaas avatar
Geschreven door Sjoerd Kortekaas
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Handleiding KEBA

Inhoud configuratiepakket

• Simkaart (optioneel)

• EVSE ID

• Online handleiding ABL

• Envelop met de QR-code voor de eindklant

Benodigdheden installateur

• Windows laptop met UTP-aansluiting

• UTP kabel

Volg de stappen

Stap 1: Volg de handleiding van KEBA om de Interface te benaderen.

Stap 2: Zorg dat de DIP-switch 2.5 ingesteld wordt.

Stap 3: Verbind je laptop met de KEBA-lader door middel van een UTP kabel.

Stap 4: Stel je netwerkverbinding in op een vast ip-adres, dit doe je door middel van de volgende stappen:

• Ga naar 'Netwerk en Internetinstellingen’

• Klik op Ethernet

• Klik op Adapter Opties

• Klik op Ethernet

• Klik op eigenschappen

• Klik tweemaal op Internet Protocol versie 4 (TCP /IPv4)

• Vul vervolgens de volgende gegevens in:

-IP Adres 192.168.42.1

-Subnet masker: 255.255.255.0

-Standaardgateway: 192.168.42.1

-Laat de overige vakken leeg en klik op Ok.

Stap 5: Open je browser en vul het IP-adres in die op het display van de later wordt weergegeven.

Stap 6: Vul de inloggegevens in die staan aangegeven op de bijgeleverde KEBA-handleiding en verander daarna handmatig het wachtwoord.

Stap 7: Ga naar ‘Configuration settings' en vul de volgende gegevens in:

APN - enter m2m.services

APN Username - 'blank' (Write down blank instead of leaving blank)

APN password - 'blank' (Write down blank instead of leaving blank)

• Charge point identity: Vul hier het laadpaalnummer in of het EVSE ID nummer (zie bijgeleverde sticker)

• OCPP Communication Type: OCPP 1.6 JSON

• Central System Hostname: ocpp.e-flux.nl

• Central system Port: 80

• Central System Path: 1.6/e-flux

• Secure Central System Connection: OFF

• Central System Authentication Method: None

• Reconnect interval: 30

• Websocket Ping Interval: 60

• Predefined Token: predefined(*tokenid)

• Meter values during charging session: 3000

• Meter values referenced to clock: 300

• Klik op apply

Stap 8: Reboot

Stap 9: Wacht 10 minuten en neem contact op met E-Flux (+31 (0)20 76306 20) om te vragen of de laadpaal verbinding heeft gemaakt met ons platform. Geef hiervoor het EVSE ID op.

Stap 10: Road keurt de lader goed. Registreer de laadpaal door de QR-code op de envelop ‘’Ready to charge?’’ te scannen of door naar www.e-flux.nl/instructies-account/ te gaan.

De laadpaal is nu gekoppeld aan het Road platform!