Handleiding: KEBA

In deze handleiding laten we jou zien hoe je gemakkelijk en snel een KEBA laadpaal installeert. Zie hieronder alles wat je nodig hebt.

S
Geschreven door Sjoerd Kortekaas
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Handleiding KEBA

Inhoud configuratiepakket

• Simkaart (optioneel)

• EVSE ID

• Online handleiding ABL

• Envelop met de QR-code voor de eindklant

Benodigdheden installateur

• Windows laptop met UTP-aansluiting

• UTP kabel

Volg de stappen

Stap 1: Volg de handleiding van KEBA om de Interface te benaderen.

Stap 2: Zorg dat de DIP-switch 2.5 ingesteld wordt.

Stap 3: Verbind je laptop met de KEBA-lader door middel van een UTP kabel.

Stap 4: Stel je netwerkverbinding in op een vast ip-adres, dit doe je door middel van de volgende stappen:

• Ga naar 'Netwerk en Internetinstellingen’

• Klik op Ethernet

• Klik op Adapter Opties

• Klik op Ethernet

• Klik op eigenschappen

• Klik tweemaal op Internet Protocol versie 4 (TCP /IPv4)

• Vul vervolgens de volgende gegevens in:

-IP Adres 192.168.42.1

-Subnet masker: 255.255.255.0

-Standaardgateway: 192.168.42.1

-Laat de overige vakken leeg en klik op Ok.

Stap 5: Open je browser en vul het IP-adres in die op het display van de later wordt weergegeven.

Stap 6: Vul de inloggegevens in die staan aangegeven op de bijgeleverde KEBA-handleiding en verander daarna handmatig het wachtwoord.

Stap 7: Ga naar ‘Configuration settings' en vul de volgende gegevens in:

APN - enter m2m.services

APN Username - 'blank' (Write down blank instead of leaving blank)

APN password - 'blank' (Write down blank instead of leaving blank)

• Charge point identity: Vul hier het laadpaalnummer in of het EVSE ID nummer (zie bijgeleverde sticker)

• OCPP Communication Type: OCPP 1.6 JSON

• Central System Hostname: ocpp.e-flux.nl

• Central system Port: 80

• Central System Path: 1.6/e-flux

• Secure Central System Connection: OFF

• Central System Authentication Method: None

• Reconnect interval: 30

• Websocket Ping Interval: 60

• Predefined Token: predefined(*tokenid)

• Meter values during charging session: 3000

• Meter values referenced to clock: 300

• Klik op apply

Stap 8: Reboot

Stap 9: Wacht 10 minuten en neem contact op met E-Flux (+31 (0)20 76306 20) om te vragen of de laadpaal verbinding heeft gemaakt met ons platform. Geef hiervoor het EVSE ID op.

Stap 10: Road keurt de lader goed. Registreer de laadpaal door de QR-code op de envelop ‘’Ready to charge?’’ te scannen of door naar www.e-flux.nl/instructies-account/ te gaan.

De laadpaal is nu gekoppeld aan het Road platform!