Handleiding: GO-eCharger

Op deze pagina vind je de stappen om een Go-eCharger laadpaal te verbinden met het E-Flux by Road platform.

S
Geschreven door Sjoerd Kortekaas
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Configuratievereisten

Volg de stappen:

Stap 1: Je apparaat koppelen met je laadpunt

Begin het proces door je telefoon te verbinden met het laadpunt. Houd er rekening mee dat je op sommige apparaten je mobiele gegevens moet uitschakelen en de verbinding met wifi-netwerken moet verbreken om dit te laten werken.

Er zijn twee manier om de verbinding met het laadpunt tot stand te brengen:

• Zoek de verborgen QR-code en het serienummer van je laadpaal. Scan de QR-code.

• Zoek handmatig naar de hotspot van het laadpunt (zoek in de instellingen van het apparaat naar de hotspot die het laadpunt uitzendt. De details hiervan staan op de resetkaart).

Naam van de hotspot is "Hotspot SSID"(go-e-######).

Wachtwoord van de hotspot is "Hotspot key"(##########).

Stap 2: Open de app van go-e

• Als je het laadpunt in de app kunt zien, ga dan verder met het configureren.

• Als je jouw laadpunt niet ziet, voeg het dan toe in de app via de voorkeursoptie, zoals hieronder weergegeven.

Stap 3: Verbind het laadpunt met jouw lokale wifi

• Selecteer onderin het scherm het tabblad Internet.

• Selecteer vervolgens de WiFi-balk en verbind het laadpunt met je lokale wifi.

Stap 4: Configureer de OCPP-instellingen

• Open het tabblad Internet en ga naar OCPP.

• Schakel OCPP 1.6 in met de knop.

Wijzig de OCPP-server URL in: ws://ocpp.e-flux.nl/1.6/e-flux/goe######

• De nummers (#) zijn dezelfde als het Hotspot SSID.

Stap 5: Herstart het laadpunt

Klik nog een keer op het tabblad Internet en klik op Reboot.

Als je de installateur van de laadpaal bent, ga naar stap 6. Als je de eigenaar van de laadpaal bent, ga naar stap 7.

Stap 6: Voer de volgende stappen uit om het station op het E-Flux by Road-platform te activeren:

1. Login op je Field Service-account of maak een Field Service-account aan via www.e-flux.io/installer-signup*.

2. Ga naar "Nieuwe laadpaal toevoegen" in het menu aan de linkerkant en voer het serienummer of de OCPP-ID van het station in.

3. Klik op "Configureer laadpaal".

4. Klik op “Upload configuratie” en daarna op Volgende.

5. Kies en definieer het type connector. Kies vervolgens "Connector configuratie opslaan".

6. De laadpaal is nu geactiveerd en klaar om geregistreerd te worden door de eigenaar!

*Een Field Service-account is alleen voor installateurs en wordt gebruikt als contactpunt voor technische tickets.

Stap 7: Voer de volgende stappen uit om het station op het E-Flux by Road-platform te registreren:

1. Vraag je installateur om Stap 6 uit te voeren om de configuratie af te ronden, of neem contact op met E-Flux by Road om de configuratie af te ronden.