Handleiding voor Etrel

In deze handleiding laten we jou zien hoe je gemakkelijk en snel een Etrel laadpaal installeert. Zie hieronder alles wat je nodig hebt.

S
Geschreven door Sjoerd Kortekaas
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Handleiding Etrel

Inhoud configuratiepakket

• Simkaart

• EVSE ID

• Online handleiding ABL

• Envelop met de QR-code voor de eindklant

Benodigdheden installateur

• Windows laptop met UTP-aansluiting

• UTP kabel

• Anydesk, dit programma vind je hier

Volg de stappen

Stap 1: Verbind de lader met je laptop via een UTP-kabel, de ingang hiervoor is te vinden aan de linker onderzijde van de laadpaal.

Stap 2: Stel je netwerkverbinding in op een vast IP-adres, dit doe je door middel van de volgende stappen:

• Ga naar 'Netwerk en Internetinstellingen’

• Klik op Ethernet

• Klik op AdapterOpties

• Klik op Ethernet

• Klik op eigenschappen

• Klik tweemaal op Internet Protocol versie 4 (TCP /IPv4)

Vul vervolgens de volgende gegevens in:

• IP Adres: 192.168.1.241

• Subnet masker: 255.255.255.0

• Default gateway: 192.168.1.1

• Laat de overige vakken leeg en klik op Ok.

Stap 3: Start je browser op en vul het volgende adres in via de URL-balk: 192.168.1.250

Stap 4: Log in met de volgende gegevens:

Stap 5: Klik links bovenaan op de drie streepjes, klik vervolgens op configuration.

Stap 6: Selecteer connectivity en vervolgens op GSM connectivity.

Stap 7: Voer de volgende gegevens in:

• APN: m2m.services

• Username: ‘leeglaten’

• Password: ‘leeglaten’

• Ping server: 8.8.8.8

• Ping interval: 60

• Klik op save

Stap 8: Druk vervolgens onder het kopje Connectivity op Central system connectivity en stel de volgende gegevens in:

• Charge point identity: vul hier het nummer op de bijgeleverde sticker in, dit is meestal het EVSE ID (NL*EFL*EV*XXXXXXX).

• Protocol Type: OCPP 1.6 JSON

• Central system endpoint URL: ws://ocpp.e-flux.nl/1.6/e-flux

Stap 9: Keer vervolgens terug naar de streepjes bovenin en druk op diagnostics. Selecteer hierbij restart charger.

Stap 10: Neem na 5 minuten contact op met E-Flux om te controleren of de laadpaal verbinding heeft gemaakt met ons platform. Geef hiervoor het EVSE ID op dat is bijgeleverd in de envelop.

Stap 11: E-Flux keurt de lader goed. Registreer de laadpaal door de QR-code te scannen op de envelop "Ready to charge?’’ of door naar www.e-flux.nl/instructies-account/ te gaan.