Handleiding voor EO

In deze handleiding laten we jou zien hoe je gemakkelijk en snel een EO laadpaal installeert. Zie hieronder alles wat je nodig hebt.

S
Geschreven door Sjoerd Kortekaas
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Handleiding EO

Stappenplan:

1. Sluit uw apparaat aan op uw oplaadpunt

Zoek met uw mobiele apparaat of laptop naar de hotspot van het oplaadpunt. Het zou dit formaat volgen: EO-####### Het wachtwoord voor deze hotspot zal het numerieke gedeelte van de hotspotnaam zijn.

2. Open een browser naar 10.10.10.1.

Wanneer u nu verbonden bent met de hotspot, open dan een browser en voer 10.10.10.1 in en druk op "Enter".

3. Inloggen op de pagina Log in op de pagina met deze gegevens.

Het wachtwoord is de Hostname, die zichtbaar is op de inlogpagina hieronder.

Inloggen: Installateur

Wachtwoord: numeriek gedeelte van de Hostname

4. De CSMS-instellingen bewerken

Navigeer naar het tabblad "CSMS" in het linkermenu.

Wijzig deze parameters:

CSMS Server Adres: ws://ocpp.e-flux.nl/1.6/e-flux

Charger Identity: laat deze als standaard staan, gebruik anders het serienummer van het laadpunt

Offline Autorisatie is uitgeschakeld.

Standaard id Tag modus is uitgeschakeld.

Standaard ID Tag: 8 hoofdletters F - "FFFFFFFF".

RFID is ingeschakeld.

Klik op "Opslaan".

5. Verbind het oplaadpunt met het internet

Navigeer naar het tabblad "Netwerk" in het linkermenu.

In dit voorbeeld verbinden we de laadpaal met het internet via WiFi.

Schakel WiFi in met behulp van de toggle. Hier kunt u handmatig uw WiFi-gegevens invoeren of scannen naar een beschikbaar netwerk.

Handmatig invoeren:

WiFi SSID: *uw WiFi naam*

WiFi PSK: *uw WiFi wachtwoord*

Scannen naar een beschikbaar netwerk

Klik op de knop "Refresh List", rechtsboven in het scherm.

Uw WiFi-netwerk zou moeten verschijnen. Selecteer het en klik op "Use as WiFi SSID". Voer uw WiFi-wachtwoord handmatig in.

Klik op "Opslaan".

6. Ga naar het tabblad "Admin"

Navigeer naar het tabblad "Admin" in het menu aan de linkerkant. Klik op "Herstart" onder de SCC-client. Start daarna de EVSE opnieuw op.

Zodra het laadpunt opnieuw is opgestart, kunt u doorgaan met het aansluiten van het laadpunt op Road. Leg het serienummer van het oplaadpunt klaar, want dat heeft u in de volgende stappen nodig.