Handleiding: ABB Terra AC

Op deze pagina vind je de juiste handleiding om een ABB laadpaal te koppelen aan het E-Flux by Road platform.

Roisin Jansen avatar
Geschreven door Roisin Jansen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Op deze pagina vind je de stappen om de ABB laadpaal te koppelen aan het E-Flux by Road platform.

Configuratievereisten

• Configuratiepakket voor E-Flux by Road

• Bevat: Simkaart (optioneel), EVSE-ID, configuratiehandleiding voor de installateur en registratiehandleiding voor de eigenaar van de laadpaal.

• Installatiehandleiding ABB Terra AC

• Mobiele telefoon met de ‘TerraConfig’ applicatie: download de IOS hier en Android hier.

Volg de stappen:

Stap 1: Stuur minimaal één dag voordat de installatie plaatsvindt een mail naar [email protected] met je emailadres en een gebruikersnaam. Dit is nodig, omdat E-Flux een account voor je aanmaakt waarmee je kunt inloggen in de app en toegang krijgt tot de E-Flux instellingen. Nadat E-Flux een account voor je heeft aangemaakt, krijg je een email met een tijdelijk wachtwoord.

Let op! Deze mail kan in je spam belanden en heeft een bijzondere afzender: noreply.autosender

Stap 2: Download de app en log in met het tijdelijke wachtwoord en de door jou opgegeven gebruikersnaam. Dit kun je vinden in de mail.

Stap 3: Voordat je verder kan, moet je eerst het wachtwoord vernieuwen.

Stap 4: Verbind de laadpaal door op Connect Charger te klikken. De lader verschijnt met het serienummer. Klik hierop en vul de 8-cijferige code in die op een wit blaadje (sticker) staat, die is meegeleverd met het laadstation. Klik vervolgens op opslaan.

Stap 5: Zodra de lader in verbinding is gebracht is het van belang dat de firmware op het laadstation up-to-date is. Dit doe je door op Device Sync te klikken, controleer vervolgens bij firmware info of de meest recente versie is ingesteld.

Stap 6: Klik onder Configuration op OCPP Server om de laadpaal met E-Flux te verbinden. (Als je een werkende internetverbinding hebt en je op de laadpaal de onderste twee lampjes groen ziet branden, kun je de laadpaal met E-Flux in verbinding brengen).

Stap 7: Druk op enable external access. Als je een account van E-Flux hebt gekregen, kun je de E-Flux server selecteren. Klik op OK en start de laadpaal opnieuw op.

Stap 8: Activeer RFID: Ga naar device settings, klik op nfc device settings en klik op enable.

Als je de installateur van de laadpaal bent, ga naar stap 9. Als je de eigenaar van de laadpaal bent, ga naar stap 10.

Stap 9: Voer de volgende stappen uit om het station op het E-Flux by Road-platform te activeren:

1. Login op je Field Service-account of maak een Field Service-account aan via www.e-flux.io/installer-signup*.

2. Ga naar "Nieuwe EVSE instellen" in het menu aan de linkerkant en voer het serienummer of de OCPP-ID van het station in.

3. Klik op "Nieuw laadpaal instellen".

4. Klik op Uploadconfiguratie en daarna op Volgende.

5. Kies en definieer het type connector. Kies vervolgens "Connectorconfiguratie opslaan".

6. De laadpaal is nu geactiveerd en klaar om geregistreerd te worden door de eigenaar!

*Een Field Service-account is alleen voor installateurs en wordt gebruikt als contactpunt voor technische tickets.

Stap 10: Voer de volgende stappen uit om het station op het E-Flux by Road-platform te registreren:

1. Vraag je installateur om Stap 9 uit te voeren om de configuratie af te ronden, of neem contact op met E-Flux by Road om de configuratie af te ronden.