Handleiding: E-Lift

Op deze pagina vind je de stappen om een E-lift laadpaal te verbinden met het E-Flux by Road platform.

S
Geschreven door Sjoerd Kortekaas
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Configuratievereisten

• Configuratiepakket voor E-Flux by Road

• Bevat: Simkaart, EVSE-ID, configuratiehandleiding voor de installateur en registratiehandleiding voor de eigenaar van de laadpaal.

• Installatiehandleiding E-Lift

• RNDIS-stuurprogramma

• Configuratie-apparaat: computer

• USB-A naar USB- C kabel

Volg de stappen:

Stap 1: Plaats de simkaart zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding

Stap 2: Sluit de USB-C kabel aan via de USB-poort op de oplaadcontroller.

Stap 3: Download het RNDIS-stuurprogramma voor je computer. Het stuurprogramma vind je op http://catalog.update.microsoft.com

Stap 4: Zoek naar de USB/RNDIS als de USB is aangesloten op de USB-C van de oplaadcontroller:

Stap 5: Open de eigenschappen van de RNDIS en stel het IP adres in

Stap 6: Ga in de internetbrowser naar IP-adres: 192.168.5.1 om verbinding te maken met de controller.

Stap 7: Log in op de controller: (rechtsboven)

Stap 8: U kunt met de volgende gebruikers inloggen:

Stap 9: Ga naar de OCPP settings om de E-flux by Road verbinding in te stellen

Stap 10: Voer de backend URL en de ID van E-Flux in. De netwerkinterface voor een GSM-verbinding moet worden ingesteld op Cellulair netwerk. De backend URL zou ws://ocpp.e-flux.nl/1.6/e-flux/*SerieNummerOplaadPunt* moeten zijn. Vul het serienummer van het laadpunt in achter de "/".

Stap 11: Zet de modem instellingen goed zoals weergegeven op onderstaande afbeelding

Stap 12: Installeer de laatste firmware. De huidige versie vind je hier:

Stap 13: Installatiesoftware: https://www.phoenixcontact.com/nl-nl/

Voorbeeld van een update:

Stap 14: Start de oplaadcontroller opnieuw op nadat alle instellingen en stappen zijn uitgevoerd.

• Als de controller online is na de herstart, dan brandt de LINK-led op de voorkant constant. APP knippert tijdens het verbinden met E-flux by Road in het rood totdat de controller volledig online is.

Als je de installateur van de laadpaal bent, ga naar stap 15. Als je de eigenaar van de laadpaal bent, ga naar stap 16.

Stap 15: Voer de volgende stappen uit om het station op het E-Flux by Road-platform te activeren:

1. Login op je Field Service-account of maak een Field Service-account aan via www.e-flux.io/installer-signup*.

2. Ga naar "Nieuwe laadpaal toevoegen" in het menu aan de linkerkant en voer het serienummer of de OCPP-ID van het station in.

3. Klik op "Configureer laadpaal".

4. Klik op “Upload configuratie” en daarna op Volgende.

5. Kies en definieer het type connector. Kies vervolgens "Connector configuratie opslaan".

6. De laadpaal is nu geactiveerd en klaar om geregistreerd te worden door de eigenaar!

*Een Field Service-account is alleen voor installateurs en wordt gebruikt als contactpunt voor technische tickets.

Stap 16: Voer de volgende stappen uit om het station op het E-Flux by Road-platform te registreren:

1. Vraag je installateur om Stap 15 uit te voeren om de configuratie af te ronden, of neem contact op met E-Flux by Road om de configuratie af te ronden.