Handleiding: Elexon

In deze handleiding laten we jou zien hoe je gemakkelijk en snel een Elexon laadpaal installeert. Zie hieronder alles wat je nodig hebt.

S
Geschreven door Sjoerd Kortekaas
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Handleiding Elexon

Inhoud configuratiepakket

• Simkaart (optioneel)

• EVSE ID

• Envelop met de QR-code voor de eindklant

Benodigdheden installateur

• USB-kabel (meegeleverd bij het laadstation)

• Laptop met USB aansluiting

• Lader moet een ethernetverbinding hebben

• Cpconfigprogram Elexon en E-Flux config bestand. Neem contact op met [email protected]. Hierna sturen wij de bestanden persoonlijk op.

Volg de stappen

Stap 1: Stuur een email naar [email protected] om het Cpconfigprogram Elexon en E-Flux config bestand op te vragen.

Stap 2: Sluit de laptop aan op de lader via de bijgeleverde USB-kabel.

Stap 3: Open het CpConfig programma op de laptop zodra de lader is verbonden met de laptop. Deze heb je ontvangen per mail.

Stap 4: Zodra het programma geopend is moet er bepaald worden op welke USB port de lader is aangesloten. Open het apparaat beheer en klik op ‘Poorten (COM & LPT)’. Hier staat ‘USB serial port’. Kijk welk nummer hier achter staat en vul dit in het programma links bovenin in bij ‘serial port’.

Stap 5: Neem de instellingen over zoals in de onderstaande afbeelding. De naam van het laadstation is het EVSE ID (NL*EFL*EV*XXXXXXX). Indien je deze niet ontvangen hebt kan je deze bij ons per mail of telefonisch opvragen.

Onder het kopje ‘OCPP SETTINGS’ staat ‘HOST’. Vul hier in ‘ocpp.e-flux.nl’. Vul in bij ‘HOST PORT’ het getal 80. De url die ingevuld moet worden luidt ‘ws://ocpp.eflux.nl/1.6/e-flux/(NAAM LAADSTATION)’.

Stap 6: Onder aan de pagina heeft u ‘settings file’ met de knop ‘load’. Wanneer je op ‘load’ klikt, selecteer dan het E-Flux config bestand. Deze heb je ontvangen per mail.

Stap 7: Wanneer je alle stappen hebt afgerond, kan er op ‘write’ geklikt worden rechtsboven aan de pagina onder het kopje ‘settings'.

Stap 8: Bel E-Flux (+31 (0)20 76306 20) zodra de lader opnieuw is opgestart, dan kunnen wij controleren of de connectie met het eMobility platform is gemaakt. (wacht enkele minuten voordat je belt).

Stap 9: Registreer de laadpaal door de QR-code te scannen op de envelop ‘Ready to charge?’ Of ga naar: https://www.e-flux.nl/instructies-account/