Handleiding voor Easee

In deze handleiding laten we jou zien hoe je gemakkelijk en snel een Easee laadpaal installeert. Zie hieronder alles wat je nodig hebt.

S
Geschreven door Sjoerd Kortekaas
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Handleiding Easee

Inhoud configuratiepakket

• EVSE ID

• Online handleiding Easee

• Envelop met de QR-code voor de eindklant

Benodigdheden installateur

• Laptop of telefoon met internetverbinding

• Online handleiding Easee

Volg de stappen

Stap 1: Voordat de laadpaal te koppelen is aan E-Flux, moet je op de knop klikken boven de ledstrip tot deze groen wordt, het laadstation zendt nu een wifi signaal uit.

Stap 2: Ga naar de volgende website (indien gebruik laptop) om de Easee home met E-Flux te koppelen: http://easee.cloud/auth/signin of kopieer de url in je mobiele browser.

Stap 3: Maak een account aan, activeer je account via de code die naar je telefoon wordt gestuurd en log in.

Stap 4: Selecteer hier 'My Products' en druk op 'Add new product’.

Stap 5: Vul het serienummer en ProductPin in. Deze zijn beide te vinden op het laadstation of achter op de handleiding.

Stap 6: Klik vervolgens op view product. De lader is nu gekoppeld aan het account.

Stap 7: Scrol naar beneden en klik op WiFi, selecteer hier een wifinetwerk en klik op save.

Stap 8: Scrol naar boven en klik aan de linkerzijde op de optie ‘Mijn laadlocaties’.

Stap 9: Selecteer operator en zoek E-Flux by Road, klik ''E-Flux by Road'' aan. Klik vervolgens op ‘pair’.

Stap 10: Gelukt! De lader gaat verbinding zoeken met de backend van E-Flux.

Stap 11: Lader is verbonden, klik vervolgens op ‘mijn producten’ (linkerzijde) en selecteer lader herstarten.

Stap 12: Bel E-Flux na enkele minuten op om te controleren of de laadpaal de verbinding met het eMobility platform heeft gemaakt.

Stap 13: Registreer de laadpaal door de QR-code te scannen op de envelop "Ready to charge?’’ Of door naar www.e-flux.nl/instructies-account/ te gaan.