Handleiding: EATON

Op deze pagina vind je de stappen om een EATON laadpaal te verbinden met het E-Flux by Road platform.

Sjoerd Kortekaas avatar
Geschreven door Sjoerd Kortekaas
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Configuratievereisten

• Configuratiepakket voor E-Flux by Road

• Bevat: Simkaart (optioneel), EVSE-ID, configuratiehandleiding voor de installateur en registratiehandleiding voor de eigenaar van de laadpaal.

• Installatiehandleiding EATON

• Configuratie-apparaat: laptop, mobiele telefoon of tablet

• Ethernet kabel of WiFi Hotspot

Volg de stappen:

Stap 1: De lader kan worden geconfigureerd via het webportaal met behulp van de configuratiepagina. De configuratiepagina is toegankelijk via een laptop, tablet of smartphone die verbonden is met de EV-lader via Ethernet of Wi-Fi Hotspot.

Opmerking: Het webportaal wordt ondersteund door Chrome, Opera en Firefox webbrowsers. Het wordt niet ondersteund door de Safari-browser.

• Aansluiting via Ethernet:

1. Sluit de RJ45-kabel aan op poort ETH0 (linkerpoort). Raadpleeg paragraaf 6.7 in de installatiehandleiding voor meer details.

2. Schakel de EV-lader UIT en vervolgens AAN met behulp van de hoofdschakelaar. Wacht tot de LED-indicator op de EV-lader groen oplicht.

3. Navigeer met een webbrowser naar het adres: http://192.168.51.1

• Verbinding via Wi-Fi-hotspot:

1. Zet de EV-lader UIT en AAN met behulp van de hoofdschakelaar. Wacht tot de LED-indicator op de EV-lader groen wordt.

2. Schakel Wi-Fi in op je telefoon, computer of tablet en zoek naar beschikbare SSID's.

3. De EV-lader wordt weergegeven als GM_XXXXXX, waarbij XXXXXX de laatste zes cijfers van het serienummer zijn.

4. Elke lader heeft een uniek Wi-Fi hotspot wachtwoord. Het wachtwoord staat op de eerste pagina van de quick start guide in de verpakking. Bewaar het wachtwoord goed voor toekomstig gebruik.

5. Gebruik het meegeleverde wachtwoord om in te loggen.

6. Ga naar het adres: http://192.168.53.1

Opmerking: Het kan zijn dat je een waarschuwing te zien krijgt voordat je bij de configuratiepagina komt. Je kunt deze waarschuwing gerust negeren en verder gaan. De configuratiesessie is 30 minuten actief. Na 30 minuten moet de EV-lader opnieuw opgestart en aangesloten worden om de configuratie te hervatten.

Stap 2: Om toegang te krijgen tot de configuratiepagina heb je een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Standaard zijn de gebruikersnaam en het wachtwoord beide ingesteld op admin. Wijzig het wachtwoord en/of de gebruikersnaam na de eerste keer inloggen. Raadpleeg de sectie Gebruikersinstellingen in de installatiehandleiding voor het wijzigen/ instellen van uw aanmeldings-ID.

Stap 3: Verander de Configuratieweergave van Quick naar Advanced rechtsboven in het menu zodra je op de configuratiepagina bent.

Stap 4: Configureer de instellingen voor Grid, Netwerk en Gebruikersauthenticatie volgens de installatiehandleiding. Aanvullende instellingen kunnen worden geconfigureerd in de menu's Load Balancing, Smart Charging, Modbus, Maintenance en Reporting.

Stap 5: Ga naar het OCPP Server menu en vul de volgende waarden in:

• Enabled: 'Activeer connectie met OCPP server'.

• Protocol: OCPP 1.6

• BoxId / ChargingStationId: 'Vul het unieke serienummer van het laadstation in'

• Backend: Custom

• Server URL: ws://ocpp.e-flux.nl/1.6/e-flux/{BoxId}

• Security Profile: 2 - TLS gebruiker/wachtwoord authenticatie

• Gebruiker: 'Leeg laten'

• Wachtwoord: 'Leeg laten'

Stap 5: Klik op Opslaan en toepassen onderaan het tabblad.

Stap 6: Controleer de OCPP verbinding in het Status veld.

Als je de installateur van de laadpaal bent, ga naar stap 7. Als je de eigenaar van de laadpaal bent, ga naar stap 8.

Stap 7: Voer de volgende stappen uit om het station op het E-Flux by Road-platform te activeren:

1. Login op je Field Service-account of maak een Field Service-account aan via www.e-flux.io/installer-signup*.

2. Ga naar "Nieuwe laadpaal toevoegen" in het menu aan de linkerkant en voer het serienummer of de OCPP-ID van het station in.

3. Klik op "Configureer laadpaal".

4. Klik op “Upload configuratie” en daarna op Volgende.

5. Kies en definieer het type connector. Kies vervolgens "Connector configuratie opslaan".

6. De laadpaal is nu geactiveerd en klaar om geregistreerd te worden door de eigenaar!

*Een Field Service-account is alleen voor installateurs en wordt gebruikt als contactpunt voor technische tickets.

Stap 8: Voer de volgende stappen uit om het station op het E-Flux by Road-platform te registreren:

1. Vraag je installateur om Stap 7 uit te voeren om de configuratie af te ronden, of neem contact op met E-Flux by Road om de configuratie af te ronden.