Handleiding voor EATON

In deze handleiding laten we jou zien hoe je gemakkelijk en snel een EATON laadpaal installeert. Zie hieronder alles wat je nodig hebt.

S
Geschreven door Sjoerd Kortekaas
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Configuratiehandleiding EATON

Stappenplan:

Fase 1 toegang tot de configuratiepagina

Stap 1. Schakel de EV-lader uit en aan door de stroomonderbreker uit en aan te zetten.

Stap 2. Zet de Wi-Fi op uw telefoon of computer aan.

Stap 3. Geef alle EV-laders weer die door je telefoon of je computer zijn gedetecteerd.

Stap 4. Selecteer de EV-lader in de lijst onder de naam GM_MXXXX, waarbij XXXX de laatste vier

cijfers zijn van het serienummer van de EV-lader. cijfers zijn van het serienummer van de EV-lader.

Stap 5. Maak verbinding met de hotspot van de EV-lader door de bijgeleverde QR-code te scannen of door het wachtwoord van de lader in te vullen.

Stap 6. Ga naar het adres: http://192.168.53.1. De configuratiepagina voor de geselecteerde EV-lader verschijnt.

Stap 7. Mogelijk krijgt u een waarschuwing voordat u de configuratiepagina opent. Klik op doorgaan.

Fase 2 configuratie van de achterkant

Stap 1. Schakel het selectievakje Online in als de geselecteerde EV-lader

Stap 2. Voer de URL van de OCPP server in het veld Server URL in. Voor het E-Flux platform is deze URL: ws://ocpp.e-flux.nl/1.6/e-flux/#OCPPID

U kunt de OCPP ID van de lader gebruiken om deze te configureren naar de E-Flux backend.

Stap 3. Selecteer het Security Profile van de OCPP communicatie. Het wordt sterk aangeraden om het volgende beveiligingsprofiel te gebruiken: 2 - TLS gebruiker/wachtwoord authenticatie

Stap 4. Er is geen gebruikersnaam of wachtwoord voor de E-Flux OCPP verbinding, u hoeft niets in te vullen behalve de Server URL.

Stap 5. Klik op "Apply OCPP config" en herstart de lader.