Handleiding voor CTEK

In deze handleiding laten we jou zien hoe je gemakkelijk en snel een CTEK laadpaal installeert. Zie hieronder alles wat je nodig hebt.

S
Geschreven door Sjoerd Kortekaas
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Configuratiehandleiding CTEK

Stappenplan:

1. Voorwaarden

Als uw computer op Microsoft Windows draait, downloadt u de CCU-drivers van de website. Volg de instructies op de website. CCU-stuurprogramma voor Windows Voor Linux, Android en Mac OSX maakt de USB-driver deel uit van het besturingssysteem. Wanneer de CCU drivers geïnstalleerd zijn, is het nu mogelijk om de controllerboard van het laadpunt te configureren.

2. Sluit de USB-kabel aan

Sluit de USB-kabel aan tussen de computer en de mini-USB-poort op de controllerboard.

3. Open uw browser op http://192.168.7.2

Open de webbrowser en log in op de lokale webinterface op http://192.168.7.2 Gebruikersnaam: ccu Wachtwoord: ccu

4. Ga naar de sectie "Configuratie" en activeer "Geavanceerde instellingen".

Zodra u binnen bent, selecteert u de sectie "Configuratie" in het linkermenu. Klik daarna op het tabblad "Instellingen" in het bovenste menu en verschuif de knop "Geavanceerde instellingen".

5. Selecteer het tabblad "Interface

Open het tabblad "Interface" in het bovenste menu. Uit het drop down "WAN" menu selecteert u "Wired". Klik vervolgens op de subsectie "Wired" en open deze.

6. Het laadpunt configureren

Selecteer in het drop-down menu "Configuratiemethode" de optie "DHCP". Als DHCP niet wordt ondersteund door uw router, voert u de netwerkinstellingen handmatig in.

Nadat u deze instelling hebt gemaakt, klikt u op "Opslaan".

7. Open de subsectie "Autorisatie instellingen".

In "Authorization settings", zorg ervoor dat het laadpunt de juiste instellingen heeft, zoals getoond in de screenshot hieronder.

Stop transactie bij ongeldige ID - Aan

Autorisatie Cache - Uit

Autoriseer Tx-verzoeken op afstand - Aan

Offline Tx toestaan voor onbekende ID - Uit

Lokaal Offline Autoriseren - Aan Lokaal vooraf autoriseren - Uit

Offline Tx toestaan zonder id - Uit

Lokale authenticatielijst - Aan Zorg ervoor dat u op "Opslaan" klikt.

8. RFID-slot inschakelen

Navigeer naar het tabblad "Algemeen" bovenaan. Zorg ervoor dat het RFID slot is ingeschakeld. Dit is verplicht om de E-Flux verbinding te laten werken.

Klik op "Opslaan".

9. Authenticatiemodus bevestigen

Navigeer nu naar "Outlets" en zorg ervoor dat de Authenticatiemodus "RFID" is. Als u "Open" ziet, open dan het keuzemenu en selecteer "RFID" en klik op "Opslaan".

10. Vul de backend instellingen in en reset het laadpunt

1. Doe een controle van de statuspagina om er zeker van te zijn dat de internettoegang correct werkt.

2. Navigeer naar Configuratie>Backend en voer de ChargeboxID (EVSE-ID geleverd door E-Flux) in.

3. Stel het communicatieprotocol in op OCPP v1.6.

4. Voer het backend adres in (ws://ocpp.e-flux.nl/1.6/e-flux).

5. Druk op Save onderaan de pagina en reset de lader.

6. Navigate to the status page and verify that the portal communication is

established. Check to see if "Backend connection" and "WAN connection" are established.