Handleiding: Circontrol

Op deze pagina vind je de stappen om een Circontrol laadpaal te verbinden met het E-Flux by Road platform.

S
Geschreven door Sjoerd Kortekaas
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Configuratievereisten

• Configuratiepakket voor E-Flux by Road

• Bevat: EVSE-ID, configuratiehandleiding voor de installateur en registratiehandleiding voor de eigenaar van de laadpaal.

• User Manual Circontrol

• Laptop equipped with a Windows operating system

• UTP cable

Volg de stappen:

Stap 1: Download de IPSetup-software

Download eerst het bestand IPSetup.exe en installeer het vervolgens op je Windows-computer. Zoek daarna het MAC-adres op. Dit staat op de communicatiekaart in het laadpunt.

Stap 2: Wijzig het IP-adres van het laadpunt.

Een computer rechtstreeks aansluiten op het laadpunt moet gebeuren via een vast IP-adres. De computer en het laadpunt moeten zich in hetzelfde netwerk en binnen hetzelfde bereik bevinden. Gebruik IP Setup om het IP adres van het laadpunt te wijzigen.

• Voer de MAC van het apparaat in (te vinden in de laadpaal, op de communicatiekaart).

• Voer het gewenste IP-adres in.

• Klik op Configureren.

Stap 3: Log in op de WebUI van het laadpunt

De Setup-webpagina wordt automatisch geopend in de standaardwebbrowser. Als dit niet het geval is kun je een webbrowser openen en het IP-adres invoeren dat je in de vorige stap hebt geconfigureerd.

Gebruik deze inloggegevens als dit vereist is.

gebruikersnaam: admin

wachtwoord: 1234

Stap 4: DHCP inschakelen

In dit voorbeeld gebruiken we een ethernetverbinding. Ga naar de sectie Netwerk en schakel DHCP in met behulp van de aan/uit-knop. Hierdoor krijgt de laadpaal automatisch een IP-adres toegewezen wanneer deze wordt aangesloten op de router/netwerkschakelaar.

Klik op het pictogram Opslaan in de rechterbovenhoek.

Stap 5: OCPP 1.6 integratie selecteren

Navigeer naar Integraties en selecteer OCPP 1.6.

Ga verder naar stap 6 als je OCPP 1.6 niet kunt selecteren. De volgende melding verschijnt als OCPP 1.6 niet als optie beschikbaar is:

Voor het verkrijgen van het licentiebestand kun je contact opnemen met de afdeling Post Sales van CIRCONTROL via [email protected].

Nadat de licentie is verkregen, kun je deze uploaden met behulp van de knop Bestand selecteren in de sectie integraties.

Kies simpelweg het bestand op je computer en upload het.

Stap 6: Toegang verkrijgen tot de OCPP-configuratie

Zodra de optie OCPP 1.6 is geselecteerd verschijnt er een link die toegang geeft tot de OCPP-configuratie. Klik op de Link knop.

Op deze pagina kan je opnieuw inloggen met de volgende gegevens:

gebruiker: admin

wachtwoord: 1234

Stap 7: URL van de host wijzigen

Nadat je bent ingelogd op de installatiepagina, navigeer je naar de sectie Centraal systeem en wijzig je de URL van de host in ws://ocpp.e-flux.nl/1.6/e-flux

Klik op het pictogram Opslaan in de rechterbovenhoek.

Stap 8: Het laadpunt opnieuw opstarten

Als je hiermee klaar bent, vergeet dan niet om de wijzigingen op te slaan door op de knop Opslaan in de rechterbovenhoek te klikken. Start het apparaat vervolgens opnieuw met de knop in de rechterbovenhoek.

Als je de installateur van de laadpaal bent, ga naar stap 9. Als je de eigenaar van de laadpaal bent, ga naar stap 10.

Stap 9: Voer de volgende stappen uit om het station op het E-Flux by Road-platform te activeren:

1. Login op je Field Service-account of maak een Field Service-account aan via www.e-flux.io/installer-signup*.

2. Ga naar "Nieuwe laadpaal toevoegen" in het menu aan de linkerkant en voer het serienummer of de OCPP-ID van het station in.

3. Klik op "Configureer laadpaal".

4. Klik op “Upload configuratie” en daarna op Volgende.

5. Kies en definieer het type connector. Kies vervolgens "Connector configuratie opslaan".

6. De laadpaal is nu geactiveerd en klaar om geregistreerd te worden door de eigenaar!

*Een Field Service-account is alleen voor installateurs en wordt gebruikt als contactpunt voor technische tickets.

Stap 10: Voer de volgende stappen uit om het station op het E-Flux by Road-platform te registreren:

Vraag je installateur om Stap 10 uit te voeren om de configuratie af te ronden, of neem contact op met E-Flux by Road om de configuratie af te ronden.

1. Maak een E-Flux by Road-account op www.e-flux.io/signup.

• Wordt dit laadpaal gefaciliteerd door je werkgever? Controleer je e-mail voor de uitnodiging.

2. Volg de stappen om je locatie toe te voegen en jouw laadpaal te registeren.

3. Plak de sticker met de QR-code op jouw laadpaal. Zo is het gemakkelijker om het te identificeren wanneer je ondersteuning nodig hebt.

4. De laadpaal is nu geregistreerd en klaar om gebruikt te worden!