Handleiding: Charge Amps

Op deze pagina vind je de stappen om een Charge Amps laadpaal te verbinden met het E-Flux by Road platform.

S
Geschreven door Sjoerd Kortekaas
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Configuratievereisten

• Configuratiepakket voor E-Flux by Road

• Bevat: EVSE-ID, configuratiehandleiding voor de installateur en registratiehandleiding voor de eigenaar van de laadpaal.

• Gebruikshandleiding ChargeAmps:

• Configuratie-apparaat: laptop of mobiele telefoon

Belangrijk: De simkaart van E-Flux werkt niet in de lader van ChargeAmps. Verbind de lader via WIFI/LAN of met de bijgeleverde Charge-Amps simkaart.

Volg de stappen:

Stap 1: Volg de installatiehandleiding van Charge Amps. Verbind de laadpaal vervolgens met het internet via wifi/LAN of met behulp van de ChargeAmps-simkaart.

Stap 2: Log in op je ChargeAmps-partneraccount. Nog geen inloggegevens? Ga naar de volgende link om een account aan te maken: https://my.charge.space/partner/#/registerPartner (goedkeuring van een account kan tot 24 uur duren).

Stap 3: Volg de ''Installatiewizard'' in het partneraccount. Configureer hier de laadpaal/laadpalen en indien nodig de laadbalk van Amp-Guard.

Stap 4: Stuur een e-mail naar [email protected]. Vraag hen om de laadpaal te koppelen met de backoffice URL ws://ocpp.e-flux.nl/1.6/e-flux/. ChargeAmps configureert de laadpaal dan op het E-Flux by Road-platform. Nadat ze dit gedaan hebben, ga je verder met de volgende stappen.

Als je de installateur van de laadpaal bent, ga naar stap 5. Als je de eigenaar van de laadpaal bent, ga naar stap 6.

Stap 5: Voer de volgende stappen uit om het station op het E-Flux by Road-platform te activeren:

1. Login op je Field Service-account of maak een Field Service-account aan via www.e-flux.io/installer-signup*.

2. Ga naar "Nieuwe laadpaal toevoegen" in het menu aan de linkerkant en voer het serienummer of de OCPP-ID van het station in.

3. Klik op "Configureer laadpaal".

4. Klik op “Upload configuratie” en daarna op Volgende.

5. Kies en definieer het type connector. Kies vervolgens "Connector configuratie opslaan".

6. De laadpaal is nu geactiveerd en klaar om geregistreerd te worden door de eigenaar!

*Een Field Service-account is alleen voor installateurs en wordt gebruikt als contactpunt voor technische tickets.

Stap 6: Voer de volgende stappen uit om het station op het E-Flux by Road-platform te registreren:

1. Vraag je installateur om Stap 5 uit te voeren om de configuratie af te ronden, of neem contact op met E-Flux by Road om de configuratie af te ronden.