Handleiding: Autel AC

Op deze pagina vind je de stappen om een Autel laadpaal te verbinden met het E-Flux by Road platform.

S
Geschreven door Sjoerd Kortekaas
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Configuratievereisten

• Configuratiepakket voor E-Flux by Road

• Bevat: Simkaart (optioneel), EVSE-ID, configuratiehandleiding voor de installateur en registratiehandleiding voor de eigenaar van de laadpaal.

• Autel-installatiehandleiding Downloaden

• Online YouTube-handleiding MaxiCharger AC Wallbox

• Autel-oplaadapp voor IOS of ANDROID

• Autel Config APP from IOS or ANDROID (Toepassen van [email protected])

Volg de stappen:

Stap 1: Download de Autel app uit de AppStore of Google Playstore. Zet je Bluetooth en Wifi/Mobiele data aan als dat mogelijk is. Open de app en maak een account aan (met een E-mail of een telefoonnummer).

Stap 2: Verifieer uw account met behulp van de e-mail die u van Autel heeft ontvangen en log in.

Let op! De E-mail kan in je spam terechtkomen.

Stap 3: Koppel de lader aan de app met behulp van een QR-code (deze is te vinden op de Quick reference guide die samen met de lader is geleverd) of 'handmatig toevoegen'. Kies je voor de QR-code? Dan verschijnen het serienummer en de pin automatisch op het scherm. Kies je voor handmatig toevoegen? Zoek dan het serienummer en de pin op, die onder of boven de QR-code staan.

Stap 4:

1. Maak vervolgens verbinding via Bluetooth

2. Selecteer wifi en verbind

3. Zodra je verbonden bent, klik op Account

4. laadpaal

5. OCPP-server

6. Vind E-Flux Cloud en verbind hiermee

• Vul het volgende in als OCPP-ID: AUT####

De ##### is het serienummer van de laadpaal

Als je de installateur van de laadpaal bent, ga naar stap 5. Als je de eigenaar van de laadpaal bent, ga naar stap 6.

Stap 5: Voer de volgende stappen uit om het station op het E-Flux by Road-platform te activeren:

1. Login op je Field Service-account of maak een Field Service-account aan via www.e-flux.io/installer-signup*.

2. Ga naar "Nieuwe laadpaal toevoegen" in het menu aan de linkerkant en voer het serienummer of de OCPP-ID van het station in.

3. Klik op "Configureer laadpaal".

4. Klik op “Upload configuratie” en daarna op Volgende.

5. Kies en definieer het type connector. Kies vervolgens "Connector configuratie opslaan".

6. De laadpaal is nu geactiveerd en klaar om geregistreerd te worden door de eigenaar!

*Een Field Service-account is alleen voor installateurs en wordt gebruikt als contactpunt voor technische tickets.

Stap 6: Voer de volgende stappen uit om het station op het E-Flux by Road-platform te registreren:

1. Vraag je installateur om Stap 5 uit te voeren om de configuratie af te ronden, of neem contact op met E-Flux by Road om de configuratie af te ronden.

5. De laadpaal is nu geregistreerd en klaar om gebruikt te worden!

De laadpaal is nu gekoppeld aan het Road platform!