Handleiding voor Alfen

In deze handleiding laten we jou zien hoe je gemakkelijk en snel een Alfen laadpaal installeert. Zie hieronder alles wat je nodig hebt.

S
Geschreven door Sjoerd Kortekaas
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Handleiding Alfen

Inhoud configuratiepakket

• Simkaart

• EVSE ID

• Online handleiding Alfen NG

• Envelop met de QR-code voor de eindklant

Benodigdheden installateur

• UTP kabel

• Online handleiding laadpunt Alfen NG

• Windows laptop met UTP-aansluiting met de volgende programma's:

1. ACE Service installer, download hier

2. Anydesk, download hier

Volg de stappen

Stap 1: Zorg ervoor dat er een configuratiepakket bij Road is besteld met een simkaart en EVSE ID indien er nog geen Road simkaart in het laadstation is geplaatst.

Stap 2: Pak je laptop en download de ace service installer (NG). Ga hiervoor naar de website van Alfen https://alfen.com/nl/downloads -> Oplaadpunten EV -> Service installer Setup 3.5.3 (voor NG platform).

Stap 3: Login met de volgende gegevens:

• Gebruikersnaam: RadomskiR

• Wachtwoord: fazUv6

Stap 4: Verbind je laadpaal aan je laptop door de UTP-kabel aan te sluiten.

Stap 5: Zodra je bent ingelogd selecteer je links in beeld de desbetreffende laadpaal.

Stap 6: Als je op de desbetreffende paal hebt geklikt, zal er om een wachtwoord worden gevraagd. Dit wachtwoord is terug te vinden op de flyer die in de doos van de lader zit.

Stap 7: Selecteer het icoontje met de laadpaal (de 6 e in het rijtje).

Stap 8: Klik bij backoffice preset op het E-Flux Platform (klik daarnaast bij connect method op ‘mobile’ en bij protocol op ‘OCPP 1.6’).

Stap 9: Klik op save.

Stap 10: Klik op de reboot knop boven het Alfen logo (zie afbeelding).

Ben je eindklant?

Bel dan Road (+31 (0)20 76306 20) zodra de reboot voltooid is om te controleren of de connectie met het eMobility platform is gemaakt. (Wacht enkele minuten voordat je belt).

Stap 11: Registreer de laadpaal door de QR-code te scannen op de envelop ‘Ready to charge?’ Of ga naar: https://www.e-flux.nl/instructies-account/