Manual Ratio

Op deze pagina vind je de stappen om een Ratio-lader te verbinden met het E-Flux by Road platform.

S
Geschreven door Sjoerd Kortekaas
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Stap 1: Verbind de lader met de Ratio EV Charging app

Zorg ervoor dat de lader via bluetooth is verbonden met je mobiele telefoon. Ga naar "Instellingen" en dan naar "Geavanceerde instellingen" in de Ratio EV-oplaadapp. Klik op de knop "OCPP-instellingen" onderaan het scherm.

Stap 2: Kies E-Flux by Road als backofficeprovider

Klik op 'Open Charge Point provider' en kies vervolgens de provider 'E-Flux'. Onder OCPP-instellingen zie je nu het Charge Point ID van de lader. Dit Charge Point ID kan eenvoudig worden gekopieerd en moet worden gebruikt om de lader te registreren op het portaal van E-Flux by Road.

C:\143d8741fd993830987f3a366cbb8b4b

Stap 3: Neem telefonisch contact op met E-Flux by Road om de verbinding te verifiëren

Ben je de eigenaar van het laadpunt? Doe het volgende: Neem telefonisch contact op met E-Flux by Road zodra de verbinding is voltooid (op 085-0185243) om te controleren of de verbinding met het eMobility-platform tot stand is gebracht. (Wacht een paar minuten met bellen).