Handleiding: Ingeteam

Op deze pagina vind je de stappen om een Ingeteam laadpaal te verbinden met het E-Flux by Road platform.

Stef van der Meer avatar
Geschreven door Stef van der Meer
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Configuratievereisten

Volg de stappen:

Stap 1: Gebruik de online installatie handleiding, WEB manager videos en de WEB manager manual om te installatie veilig af te ronden. De WEB manager videos en handleiding helpen ook bij het maken van de OCPP connectie.

Stap 2: Om de lader voor het eerst te configureren zal er een lokale verbinding nodig zijn. Zodra deze lokale verbinding tot stand is gebracht is het ook mogelijk om op afstand te verbinden. De lokale verbinding kan gemaakt worden via WiFi of Ethernet.

• Ethernet:

• Verbind de computer met de laadpaal door een Ethernetkabel op de laadpaal aan te sluiten.

• Open een webbrowser op de computer en navigeer naar: http://serialnumber.local:8080/ serialnumber in de URL dient vervangen te worden door het serienummer van de lader (Bijvoorbeeld: http://6S0A182A0001.local:8080)

• Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in. Deze zijn beide terug te vinden in de documentatie die bij de laadpaal is ontvangen

• Volg de instructies van de INGEREV WEB manager

Let op: Sommige browsers zullen de bovengenoemde URL weigeren. Mocht dat voorkomen doorloop de volgende stappen:

1. Verbind de laptop met een Ethernetkabel aan de laadpaal

2. Vul de volgende URL in in je webbrowser: http://192.168.1.33:8080

3. Volg de stappen in de browser om het configuratieproces te vervolgen

• WiFi

• Verbind de laadpaal met het WiFi netwerk dat door de lader is aangemaakt. De naam van dit netwerk is gelijk aan het serienummer. Het wachtwoord bestaat uit de eerste 8 cijfers van het wachtwoord dat bij de laadpaal is geleverd

• Op de laptop open je een browser en ga je naar de volgende URL http://192.168.2.1:8080 of http://SerialNumber.local:808

• Vul de gebruikersnaam en het wachtwoord in zoals is genoemd op de documentatie die is ontvangen bij de laadpaal

• Volg de instructies gegeven door de INGEREV WEB manager

Stap 3: Ga naar ChargingPlants -> SerialNumber -> Network

• Klik op Edit in de WAN kolom. Hierna zie je het volgende

Stap 4: Op deze pagina dient de APN veranderd te worden in m2m.services. Zorg er hier ook voor dat discover APN niet is aangevinkt.

Stap 5: Ga naar de OCPP Settings en druk op General Settings.

Stap 6: Kies OCPP versie 1.6. Vul bij de server URL het volgende in: ws://ocpp.e-flux.nl/1.6/e-flux/ en druk op Save & Apply.

Disclaimer: Zorg ervoor dat er geen spatie voor of achter de URL staat. Als dit wel zo is verbind de laadpaal niet met het E-flux by Road platform

Stap 7: Ga naar Charge Points. Selecteer hier het serienummer van jouw laadpaal en klik op Status.

Stap 8: Op de statuspagina van de laadpaal kan je zien of de OCPP verbinding tot stand is gekomen zoals in onderstaande afbeelding.

Als je de installateur van de laadpaal bent, ga naar stap 9. Als je de eigenaar van de laadpaal bent, ga naar stap 10.

Stap 9: Voer de volgende stappen uit om het station op het E-Flux by Road-platform te activeren:

1. Login op je Field Service-account of maak een Field Service-account aan via www.e-flux.io/installer-signup*.

2. Ga naar "Nieuwe laadpaal toevoegen" in het menu aan de linkerkant en voer het serienummer of de OCPP-ID van het station in.

3. Klik op "Configureer laadpaal".

4. Klik op “Upload configuratie” en daarna op Volgende.

5. Kies en definieer het type connector. Kies vervolgens "Connector configuratie opslaan".

6. De laadpaal is nu geactiveerd en klaar om geregistreerd te worden door de eigenaar!

*Een Field Service-account is alleen voor installateurs en wordt gebruikt als contactpunt voor technische tickets.

Stap 10: Voer de volgende stappen uit om het station op het E-Flux by Road-platform te registreren:

1. Vraag je installateur om Stap 9 uit te voeren om de configuratie af te ronden, of neem contact op met E-Flux by Road om de configuratie af te ronden.

2. Maak een E-Flux by Road-account op www.e-flux.io/signup.

• Wordt dit laadpaal gefaciliteerd door je werkgever? Controleer je e-mail voor de uitnodiging.

3. Volg de stappen om je locatie toe te voegen en jouw laadpaal te registeren.

4. Plak de sticker met de QR-code op jouw laadpaal. Zo is het gemakkelijker om het te identificeren wanneer je ondersteuning nodig hebt.

5. De laadpaal is nu geregistreerd en klaar om gebruikt te worden!

De laadpaal is nu gekoppeld aan het E-Flux by Road-platform.