Handleiding: Legrand

Op deze pagina vind je de stappen om een Legrand laadpaal te verbinden met het E-Flux by Road platform.

Stef van der Meer avatar
Geschreven door Stef van der Meer
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Configuratievereisten

• Configuratiepakket voor E-Flux by Road

• Bevat: Simkaart (optioneel), EVSE-ID, configuratiehandleiding voor de installateur en registratiehandleiding voor de eigenaar van de laadpaal.

• Een aangesloten en functionerende laadpaal met:

• Communication kit cat.no 0 590 56

• Een laptop

• RJ45 kabel tussen de laptop en communication kit

• Het meest recente upgrade pakket (inclusief OCPP) die beschikbaar is op de Legrand e-catalogue (www.legrand.fr)

Volg de stappen:

Stap 1: Verbind de communication kit van de laadpaal via het volgende IP adres in je browser: 162.168.1.200

Stap 2: Log in op de Green'up web interface door middel van het standaard ID en wachtwoord (admin/admin)

Let op: Bij de eerste connectie poging kan het raadzaam zijn de communication kit instructie sheet te bekjiken (LE09802A-XX)

Stap 3: Zodra je bent ingelogd op de web interface, selecteer de pagina Charging Mode

Stap 4: Selecteer OCPP als charging mode. Voor een dubbel laadstation wordt de OCPP charging mode voor beide kanten van de laadpaal ingesteld

Stap 5: Nadat je OCPP hebt geselecteerd als charging mode kan je de Backoffice URL en UID van het station invullen.

De volgende gegevens dienen ingevuld te worden om de lader te koppelen aan het E-flux by Road platform:

• URL: ws://ocpp.e-flux.nl/1.6/e-flux

• UID: Het unieke serienummer van de lader -> Legrand_XXXXXX

Stap 6: Druk op Save en activeer de OCPP server connection om de laadpaal te verbinden met het E-flux by Road platform.

Let op: Als de IP configuratie anders moet zijn dan de standaard IP (162.168.1.200) dien je de netwerk configuratie van de communication kit aan te passen op de Networks pagina.

Gebruik je een E-flux by Road simkaart kan je de volgende gegevens invullen:

• APN Name: m2m.services

• APN User Name: Leeglaten

• APN Password: Leeglaten

Stap 7: Nadat je de OCPP en netwerk instellingen hebt aangepast kan je de Server connection controleren op de OCPP status page. Hier vind je de volgende informatie:

• Activation: Als hier een 1 staat is de laadpaal aan het proberen om te verbinden met de backoffice

• URL/UID: Details van de backoffice verbinding

• Server connection: Status van de connectie met de backoffice

• HeartbeatInterval: Interval van de heartbeats die worden gestuurd naar de backoffice (standard 60)

Als je de installateur van de laadpaal bent, ga naar stap 8. Als je de eigenaar van de laadpaal bent, ga naar stap 9.

Stap 8: Voer de volgende stappen uit om het station op het E-Flux by Road-platform te activeren:

1. Login op je Field Service-account of maak een Field Service-account aan via www.e-flux.io/installer-signup*.

2. Ga naar "Nieuwe laadpaal toevoegen" in het menu aan de linkerkant en voer het serienummer of de OCPP-ID van het station in.

3. Klik op "Configureer laadpaal".

4. Klik op “Upload configuratie” en daarna op Volgende.

5. Kies en definieer het type connector. Kies vervolgens "Connector configuratie opslaan".

6. De laadpaal is nu geactiveerd en klaar om geregistreerd te worden door de eigenaar!

*Een Field Service-account is alleen voor installateurs en wordt gebruikt als contactpunt voor technische tickets.

Stap 9: Voer de volgende stappen uit om het station op het E-Flux by Road-platform te registreren:

1. Vraag je installateur om Stap 10 uit te voeren om de configuratie af te ronden, of neem contact op met E-Flux by Road om de configuratie af te ronden.