Handleiding: Enelion

Op deze pagina vind je de stappen om een Enelion laadpaal te verbinden met het E-Flux by Road platform.

Stef van der Meer avatar
Geschreven door Stef van der Meer
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Configuratievereisten

• Configuratiepakket voor E-Flux by Road

• Bevat: Simkaart (optioneel), EVSE-ID, configuratiehandleiding voor de installateur en registratiehandleiding voor de eigenaar van de laadpaal.

• Laptop of mobiele telefoon

Volg de stappen:

Stap 1: Gebruik een computer of mobiele telefoon om verbinding te maken met de hotspot van de laadpaal. Scan voor beschikbare WiFi netwerken. De hotspot van de laadpaal ziet er als volgt uit: Enelion-XXXX-XXXX, hierbij staat XXXX-XXXX voor het serienummer van de laadpaal.

Het wachtwoord van het netwerk is te vinden in de doos van de laadpaal.

Stap 2: Nadat je verbonden bent met het netwerk van de laadpaal kan je het configuratieprogramma openen via een webbrowser. Vul het volgende adres in in je browser: http://192.168.8.8/

Stap 3: Om de OCPP instellingen te bewerken moet je inloggen als administrator. De inloggegevens zijn als volgt:

• Gebruikersnaam: admin

• Wachtwoord: admin

Stap 4: Zorg ervoor dat de laadpaal een internet verbinding heeft. Dit kan je nakijken onder het kopje Network - Overview

Stap 5: Verander de OCPP instellingen onder de OCPP subpagina bij de netwerk instellingen.

Vul de volgende gegevens in:

• Numer of connectors: Het aantal connectoren van de laadpaal

• Freecharge idTag: *leeglaten*

• OCPP URL: ws://ocpp.e-flux.nl/1.6/e-flux

• Chargepoint ID: Serienummer van de laadpaal

Stap 6: Herstart de laadpaal en controleer de Connection state onder het kopje Status. Als de connectionstate op Connected staat kan je door naar de volgende stap.

Als je de installateur van de laadpaal bent, ga naar stap 7. Als je de eigenaar van de laadpaal bent, ga naar stap 8.

Stap 7: Voer de volgende stappen uit om het station op het E-Flux by Road-platform te activeren:

1. Login op je Field Service-account of maak een Field Service-account aan via www.e-flux.io/installer-signup*.

2. Ga naar "Nieuwe laadpaal toevoegen" in het menu aan de linkerkant en voer het serienummer of de OCPP-ID van het station in.

3. Klik op "Configureer laadpaal".

4. Klik op “Upload configuratie” en daarna op Volgende.

5. Kies en definieer het type connector. Kies vervolgens "Connector configuratie opslaan".

6. De laadpaal is nu geactiveerd en klaar om geregistreerd te worden door de eigenaar!

*Een Field Service-account is alleen voor installateurs en wordt gebruikt als contactpunt voor technische tickets.

Stap 8: Voer de volgende stappen uit om het station op het E-Flux by Road-platform te registreren:

1. Vraag je installateur om Stap 7 uit te voeren om de configuratie af te ronden, of neem contact op met E-Flux by Road om de configuratie af te ronden.