Alle collectiesHandleidingen
Handleiding: Vega Charger

Op deze pagina vind je de stappen om een ALOHA Lander laadpaal te verbinden met het E-Flux by Road platform.

Jochem Boot avatar
Geschreven door Jochem Boot
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Configuratievereisten

• Configuratiepakket voor E-Flux by Road

• Bevat: Simkaart (optioneel), EVSE-ID, configuratiehandleiding voor de installateur en registratiehandleiding voor de eigenaar van de laadpaal.

• Installatie handleiding ALOHA Lander

• Configuratie apparaat: Laptop

• Ethernet kabel

Volg de stappen:

Belangrijk: Gebruik de installatiehandleiding van de ALOHA Lander om de installatie van de lader te voltooien. De installatiehandleiding bevat uitleg en procedures voor een veilige installatie van het laadstation.

Stap 1: De simkaart plaatsen

1. Zorg ervoor dat de stroom is uitgeschakeld op het laadstation.

2. Open de deur van de lader en zoek de modem, er staat een SIM-pictogram op de modemprint (A5).

3. Plaats de simkaart met de platte hoek naar rechtsonder totdat de SIM correct is geplaatst.

Stap 2: Het aansluiten van de laptop aan de lader

1. Zorg ervoor dat er geen voertuigen aan het laden zijn.

2. Open de deur aan de voorkant van het laadstation.

3. Sluit de Ethernet-kabel aan op uw laptop en op de Ethernet-poort net achter het HMI-scherm op de A7-printplaat. Gebruik de ethernetpoort die zich naast de USB-poort bevindt.

Stap 3: Configureer een vast IP op je laptop

Het Ethernet IP van het laadstation is 192.168.1.100. De procedure om een vast IP te configureren kan worden uitgevoerd met een Microsoft- of een MAC-laptop:

Verbinding met een Microsoft laptop:

1. Open het Configuratiescherm en klik op Netwerk en internet. Zorg ervoor dat de optie Weergeven bij rechtsboven in het configuratiescherm is ingesteld op Categorie.

2. Klik op Netwerkcentrum.

3. Klik op Adapterinstellingen wijzigen in het linkermenu.

4. Dubbelklik op de Ethernet-adapter om de eigenschappen te openen.

5. Dubbelklik op het tabblad Netwerken op Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4).

6. Stel bij Algemeen het volgende IP-adres in:

IP-adres: 192.168.1.50

Subnetmask: 255.255.255.0

7. Klik op Valideer instellingen bij afsluiten en klik dan op OK. De configuratie van de hostcomputer is voltooid en het statische IP is 192.168.1.50.

Verbinding met een MAC-laptop:

1. Klik op het Apple pictogram en vervolgens op Systeemvoorkeuren.

2. Open netwerk.

3. Selecteer Ethernet en klik op Geavanceerd.

4. Klik in de netwerkinstellingen op TCP/IP, stel de volgende velden in en klik op OK:

IPv4 configureren: handmatig

IPv4-adres: 192.168.1.50

Subnetmasker: 255.255.255.0

5. Klik op Toepassen en controleer of het Ethernet is aangesloten (controleer of het bolletje groen is). De configuratie van de hostcomputer is voltooid en het statische IP is 192.168.1.50.

Stap 4: Ga naar de webserver van VEGA (EWS).

Om toegang te krijgen tot de EWS, opent u een internetbrowser op de laptop en noteert u http://192.168.1.100:8585 in de zoekbalk.

Stap 5: De verificatie instellingen wijzigen

Schakel op de pagina Authenticatie de optie Gebruikersauthenticatie in en selecteer de optie OCPP-RFID authenticatie. Schakel Automatisch opladen uit om gebruikers te verplichten te valideren met een mobiele app, RFID-tag of ander type authenticatie om een transactie te starten.

Stap 6: De connectiviteitsinstellingen wijzigen

Op de pagina Connectiviteit kunt u het verbindingstype voor het laadstation kiezen. De drop-down lijst geeft je de volgende twee opties:

• Ethernet: de verbinding tussen het laadstation en het centrale systeem verloopt via een Local Area Network (LAN).

• Cellular: de verbinding tussen het laadstation en het centrale systeem wordt gemaakt via LTE (4G).

Voer de volgende waarden in het menu Cellular in als u een E-Flux by Road SIM-kaart gebruikt:

• SIM kaart PIN: 'Niet nodig'.

• APN-login: 'Niet nodig'

• APN: m2m.services

Stap 7: Wijzig de OCPP instellingen

Voer op de OCPP Settings pagina de volgende waarden in om de verbinding met het E-Flux by Road backend op te zetten:

• Centraal systeem eindpunt: ws://ocpp.e-flux.nl/1.6/e-flux

• Laadbox ID: "Vul het unieke serienummer van het laadstation in" (zie Systeem informatie pagina)

Stap 8: Klik op de knop Toepassen en opnieuw opstarten rechtsboven op de pagina om de instellingen op te slaan.

Als je de installateur van de laadpaal bent, ga naar stap 9. Als je de eigenaar van de laadpaal bent, ga naar stap 10.

Stap 9: Voer de volgende stappen uit om het station op het E-Flux by Road-platform te activeren:

1. Login op je Field Service-account of maak een Field Service-account aan via www.e-flux.io/installer-signup*.

2. Ga naar "Nieuwe laadpaal toevoegen" in het menu aan de linkerkant en voer het serienummer of de OCPP-ID van het station in.

3. Klik op "Configureer laadpaal".

4. Klik op “Upload configuratie” en daarna op Volgende.

5. Kies en definieer het type connector. Kies vervolgens "Connector configuratie opslaan".

6. De laadpaal is nu geactiveerd en klaar om geregistreerd te worden door de eigenaar!

*Een Field Service-account is alleen voor installateurs en wordt gebruikt als contactpunt voor technische tickets.

Stap 10: Voer de volgende stappen uit om het station op het E-Flux by Road-platform te registreren:

1. Vraag je installateur om Stap 9 uit te voeren om de configuratie af te ronden, of neem contact op met E-Flux by Road om de configuratie af te ronden.