Handleiding: DBT

Op deze pagina vind je de stappen om een DBT laadpaal te verbinden met het E-Flux by Road platform.

Jochem Boot avatar
Geschreven door Jochem Boot
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Configuratievereisten

• Configuratiepakket voor E-Flux by Road

• Bevat: Simkaart (optioneel), EVSE-ID, configuratiehandleiding voor de installateur en registratiehandleiding voor de eigenaar van de laadpaal

• Voor een bekabelde verbinding:

• Een computer met de netwerkkaart geconfigureerd op 192.168.2.10

• Een RJ45-kabel

• Voor een verbinding op afstand:

• Een computer met toegang tot het IP van de terminal (Deze functie is alleen beschikbaar met een softwareversie van de terminal van ten minste 1.3.3.0).

• Installatiehandleiding DBT

Opmerking: Verbinding met de controller van het laadstation is via twee manieren mogelijk op DBT-laders:

• Via een bekabelde verbinding tussen de lader en de lokale netwerkswitch

• Via een verbinding op afstand middels het netwerk dat wordt gebruikt voor OCPP-communicatie (op voorwaarde dat de SIM routering naar het IP-adres van de terminal toestaat vanaf de computer die toegang wil krijgen tot de webpagina's)

Volg de stappen

Stap 1: De verbinding instellen

• Lokale bekabelde verbinding: Sluit de ene kant van de RJ45-kabel aan op een beschikbare poort van de switch in de voorkant van de lader en sluit de andere kant van de kabel aan op de computer.

• Verbinding op afstand: Plaats een simkaart in de modem van de lader die het mogelijk maakt om te routeren naar het IP-adres van de terminal vanaf de computer die toegang wil krijgen tot de webpagina's.

Stap 2: Toegang tot de webpagina's

Open de internetbrowser en maak verbinding met het volgende adres:

• Bekabelde verbinding: 192.168.2.127:2500

• Externe verbinding: <@IPchargeur>:2500/index.html

Je zou toegang tot een webpagina moeten krijgen zoals hieronder is weergegeven.

Bij verbindingsproblemen:

• Bekabelde verbinding: controleer of de netwerkkabel correct is aangesloten, of de configuratie van je netwerkkaart correct is en probeer opnieuw in te loggen. Om de verbinding te controleren kun je een ping testen op IP 192.168.2.127 (PLC) of 192.168.2.150 (OCPP modem).

• Verbinding op afstand: controleer of het IP-adres van de terminal toegankelijk is vanaf de computer die toegang wil krijgen tot de webpagina's.

Stap 3: Inloggen op de webpagina's van de lader

Gebruik de volgende gebruikersnaam en wachtwoord om toegang te krijgen tot de configuratiepagina's van de lader:

• Rol: gebruiker

• Wachtwoord: qcng_dbt

Eenmaal ingelogd kom je op de volgende pagina:

Stap 4: Ga naar het menu Param Cust User

In dit menu is het mogelijk om de naam van de lader te wijzigen die wordt weergegeven op het beginscherm, het type identificatie dat wordt gebruikt om een laadsessie te initiëren, de maximale uitgangsstroom van de DC-laadpunten, de versie en het adres van de OCPP-server, de laadbox-ID van de lader, hoe de modem verbinding maakt met het internet en de Sim-kaartinstellingen:

Voer de volgende waarden in bij de weergegeven parameters:

• STATION_NAME: Vul het unieke serienummer van de lader in

• IDENTIFICATION_TYPE: badge

• DC1_OUTCURRMAX: Gedefinieerd door DBT tijdens het productieproces (Standard: 125)

• DC2_OUTCURRMAX: Gedefinieerd door DBT tijdens het productieproces (Standard: 125)

• OCPP_VERSION: 1.6J

• OCPP_URL: ws://ocpp.e-flux.nl/1.6/e-flux

• CHARGEBOXID_CUST: Vul het unieke serienummer van de lader in

• INTERFACE: CELLULAR of WAN

• CELLULAR_APN: auto;m2m.services

Stap 5: Herstart de lader

Zodra de wijzigingen zijn aangebracht, klik je op de knop Save en vervolgens op de knop Reboot om de wijzigingen toe te passen (de lader zal dan opnieuw opstarten).

Opmerking: Vul de rest van de parameters van de menu's TPE param User en DynX param User in volgens de installatiehandleiding of gebruik de standaardwaarden van DBT.

Als je de installateur van de laadpaal bent, ga naar stap 6. Als je de eigenaar van de laadpaal bent, ga naar stap 7.

Stap 6: Voer de volgende stappen uit om het station op het E-Flux by Road-platform te activeren:

1. Login op je Field Service-account of maak een Field Service-account aan via www.e-flux.io/installer-signup*.

2. Ga naar "Nieuwe laadpaal toevoegen" in het menu aan de linkerkant en voer het serienummer of de OCPP-ID van het station in.

3. Klik op "Configureer laadpaal".

4. Klik op “Upload configuratie” en daarna op Volgende.

5. Kies en definieer het type connector. Kies vervolgens "Connector configuratie opslaan".

6. De laadpaal is nu geactiveerd en klaar om geregistreerd te worden door de eigenaar!

*Een Field Service-account is alleen voor installateurs en wordt gebruikt als contactpunt voor technische tickets.

Stap 7: Voer de volgende stappen uit om het station op het E-Flux by Road-platform te registreren:

1. Vraag je installateur om Stap 6 uit te voeren om de configuratie af te ronden, of neem contact op met E-Flux by Road om de configuratie af te ronden.