Alle collectiesHandleidingen
Handleiding: LCTC H-Series

Op deze pagina vind je de stappen om een LCTC H-Series laadpaal te verbinden met het E-Flux by Road platform

Sjoerd Kortekaas avatar
Geschreven door Sjoerd Kortekaas
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Configuratie vereisten

• Configuratie pakket E-Flux by Road

• Bevat: Sim kaart (optioneel), EVSE ID, configuratie handleiding voor de installateur en registratie handleiding voor de laadpaaleigenaar.

• Gebruikers handleiding H-Series

• Hcharger app

• Configuratie apparaat: Mobiele telefoon

Volg de stappen

Stap 1: Download de Hcharger app in de Google play store of app store.

Stap 2: Open de Hcharger app op je mobiele telefoon en maak een connectie met jouw laadpaal via bluetooth.

Stap 3: Navigeer naar de OCPP instellingen van de laadpaal en full de volgende gegevens in:

• OCPP Server address: ws://ocpp.e-flux.nl/1.6/e-flux

• EV Charger Identification Code: 'Vul het serie nummer van de laadpaal in'

Stap 4: Ga naar netwerk instellingen en configureer een van de volgende netwerk mogelijkheden:

• WIFI: Vul de WiFI gegevens in (naam & wachtwoord) en bevestig de instellingen

• 4G/5G: Vul de APN naam in (Road APN: m2m.services) en bevestig de instellingen

• Ethernet: Vul het Ethernet IP adres in en bevestig de instellingen

Stap 5: Klik op bevestig en wacht tot de laadpaal herstart

Stap 6: Log weer in op de Hcharger app en controleer of de laadpaal verbonden is het netwerk en OCPP platform.

Als je de installateur van de laadpaal bent, ga naar Stap 7. Als je laadpaal eigenaar bent, ga naar stap 8.

Stap 7: Voltooi de volgende stappen om de laadpaal te activeren op het E-Flux by Road platform:

1. Log in op je Field Service account of maak een field service account aan op www.e-flux.io/installer-signup*.

2. Ga naar "Nieuwe laadpaal toevoegen" in het menu in de linkerzijde van het scherm en vul het serie nummer of OCPP ID van de laadpaal in.

3. klik op "configureer laadpaal"

4. klik op "upload configuratie", klik daarna op "volgende"

5. Kies en definieer het type connector, en kies "connector configuratie opslaan"

6. De laadpaal is nu geactiveerd en is klaar om geregistreerd te worden door de eigenaar!

*Een field service account is enkel voor installateurs en zal worden gebruikt als contact punt voor technische tickets.

Step 8: Voltooi de volgende stappen om je laadpaal te registreren op het E-Flux by Road platform.

1. Vraag je installateur om Stap 7 uit te voeren om de configuratie af te ronden, of neem contact op met E-Flux by Road om de configuratie af te ronden.

2. Maak een E-Flux by Road account aan op www.e-flux.io/signup.

1. Is de laadpaal gefaciliteerd door je werkgever? Check je mail voor de uitnodiging.

3. Volg de stappen om een locatie toe te voegen en je laadpaal te registreren.

4. Plak de sticker met daarop de QR code op je laadpaal, dit maakt het makkelijker om de laadpaal te identificeren wanneer je support nodig hebt.

5. De laadpaal is nu geregistreerd en klaar voor gebruik!