Alles over toegangsgroepen

Bepaal door wie en voor welk tarief er bij jouw laadpaal geladen wordt

M
Geschreven door Michael van Schaick
Deze week bijgewerkt

Als je laadpunt aangesloten is op E-Flux by Road kun je toegangsgroepen aanmaken. Een toegangsgroep bestaat uit laadpassen of gebruikers die gratis óf in sommige gevallen tegen een gereduceerd tarief mogen laden aan de laadpaal waaraan die toegangsgroep gekoppeld is.

Er zijn twee soorten toegangsgroepen:

• Een groep RFID-kaarten. Dit kunnen allerlei soorten RFID-kaarten zijn die gratis mogen opladen. Je kunt ze toevoegen op basis van hun UID-nummer (interne chip) of visual ID. Het is ook mogelijk om een CSV te importeren met een batch van deze nummers. Dit kan alleen als je een RFID-lezer hebt. Hiermee kun je de chip uitlezen en toevoegen aan het platform. Ben je niet in het bezit van een RFID-lezer, neem dan contact op met je laadpas provider.

• Voeg gebruikers toe die een E-Flux by Road laadpas hebben. Maak een groep aan en voeg gebruikers toe die gratis mogen opladen.

Verder kan de toegangsgroep privé of gedeeld zijn. Een privé groep kan alleen door jou gezien worden en jij bent de enige die deze kan toevoegen aan je oplaadpunt. Een gedeelde groep kan worden bekeken door alle gebruikers van een account en zij kunnen deze allemaal toevoegen aan een oplaadpunt.

Wij helpen je graag met het aanmaken en gebruiken van toegangsgroepen. Klik op jouw vraag voor meer informatie.